STORTORSK MOT VÄSTERÅS

Publicerades den 14 november 2014 22:59

Lennart Jansson

STORTORSK MOT VSK

Redan ett par dagar efter urladdningen mot Vänersborg och en tröttande hemresa, var det dags för nästa uppgift i årets elitserie för Broberg, nämligen att ställas mot Västerås hemma på Hällåsen. Matchen kom att spelas under ganska perfekta yttre omständigheter och Broberg kom med nästan samma lag som ordnade triumfen i Vänersborg. Fortfarande saknades Robin Redin och Joakim Jonsson på grund av skador, dessutom ersatte Marcus Enberg Sebastian Lönn samt att Dennis Wasberg fick chansen mellan stolparna. Gästerna å sin sida saknade rutinerade Magnus Joneby.

När domare Bergman blåste till spel så var det snart gästerna som tog had om taktpinnen och redan efter ett par minuter sitter första bollen bakom en maktlös Dennis Wasberg, då Mikael Olsson är sista man på bollen. Ett par minuter senare kommer hemmalagets första mjölighet, då Jonas Engström bränner det första läget framför Andreas Bergwall i Västeråsmålet. I stället för kvitteringen kan Västerås utöka ledningen i nästa anfall då Jonas Nilsson blir friställd framför Dennis.

Innan det har spelats tio minuter av matchen hinner gästerna med ytterligare ett mål, då Patrik Sjöström hittar rätt på hörna. Denna svåra inledning för Broberg, föranledde Svenne Olsson att begära timeout för att samla ihop styrkorna. Om det är timeoutens förtjänst eller att Västerås drar ned på intensiteten en aning kan man fundera över över men det dröjer i alla fall drygt tio mintuer innan nästa mål faller. Åter är det en hörna som resulterar för gästerna, då Stefan Edberg hittar rätt bakom en överigven Dennis.

Ett par minuter senare för Broberg ett par farligheter framför Bergwall i gästernas mål, men effektiviteten var inte hemmalagets bästa ämne denna kväll. Resterande tid av första halvleken händer inte mycket utan paussiffrorna är  hemska 0-4, där inget har fungerat för hemmalaget i spelet. Förvisso har det skapats en del lägen, men Bergwall har varit som ett spöke för hemmalaget så här långt.

Andra halvleken inleds på samma sätt som under den första, redan efter ett par minuter satt nästa boll i nätet bakom Dennis Wasberg, den som noterades för målet var Johan Esplund. Ett par minuter senare så tilldöms Broberg ett straffslag för hög klubba framför Bergwall i målet. Straffen tog Martin Söderberg hand om på bästa sätt och lyckades spräcka hemmalagets nolla i protokollet.

Knappt fem minuter senare kommer ytterligare en reducering för Broberg, då Jesper Öhrlund kan hitta rätt på en hörna från Adam Wijk och därmed tänds en gnutta hopp för Broberg. Hoppet levde dock bara ett par minuter, innan Västerås och Johan Esplund definitivt släckte ljuset för Broberg med sitt andra och Västerås sjätte mål. Minuten senare var vi beredda att notera utökad ledning, då Västerås tilldömdes ett straffstlag, men här gjorde Dennis en bra parad.

Med knappt tjugofem minuter kvar att spela kan vi notera nästa baklängesmål för Broberg, åter är det hörna som resulterar och målskytt denna gång var Tobias Holmberg. Broberg var naturligtvis ett slaget lag, men det ska fastslås att möjligheter saknades inte, dock fortsatte Bergwall att vara ett spöke för hemmalaget spelare. Under matchens sista tio minuter hann vi med ytterligare tre mål, först var det Västerås som utökade ledningen, ånyo på en hörna och ånyo var Patrik Sjöström målskytt. Ett par minuter senare kunde Västerås göra ytterligare ett mål, den här gången var det Ted Bergström som hittade rätt. I anfallet senare kunde Martin Söderberg, slå in sitt andra mål och Brobergs tredje, då han avslutade målgörandet för aftonen.

Totalt sett en underkänd insats av hemmalaget, där inte mycket fungerade och där alla spelare kan så mycket bättre. Av vårt annars så starka försvarsspel såg vi inte mycket av. Framåt skapades en hel del möjligheter, men effektiviteten var under all kritik, även om gästernas Andreas Bergwall ska premieras för sitt spel, som verkligen imponerade. Det bästa Broberg kan göra nu, är att snarast lägga denna tillställning till handlingarna för att inleda fokuseringen på nästa omgång, där Edsbyn väntar i ett hett hälsingederby.