Stortorsk i tredje kvarten.ÖVERKÖRDA I GÖRANSSONS

Torsdagen den tjugonde februari var det så dags för den tredje matchen i kvartsfinalsserien mot Sandviken, denna gång i lejonets egen kula. Broberg hade här att utnyttja det inspirerade läge som den senaste matchens fantastiska upplösning innebar. Broberg ställde upp med det bästa tänkbara laget, där Jesper Öhrlund återkom i laget, något som resulterade i att Erik Jonsson fanns på sidan tillsammans med den sedan tidigare skadade Joakim Jonsson.

När dagens domare, Jonas Kandell blåste till spel, inför drygt 1700 åskådare, så spelade Broberg snart bort bollen och hemmalaget gjorde en omställning, där plötsligt Erik Säfström erbjöds fri passage genom försvaret och satte första bollen bakom Dennis Wasberg i målet. Så långt hade det gått en minut av matchen.

Därefter fick vi vänta i drygt tio minuter innan nästa boll låg bakom Dennis, då Magnus Muhrén hittade rätt med ett frislag i centralt högerläge. Raset fortsatte efter ytterligare drygt fem minuter då Erik Pettersson, hittade rätt. Nu hinner det gå knappt fem minuter innan samme man hittar rätt igen, den här gången på en hörna. En hörna som smet in mellan benen på Dennis.

Raset fortsätter efter tio minuter, då kvällens femte boll låg i nätet bakom en allt mer frustrerad målvakt. En målvakt som allt som oftast lämnas helt åt sitt eget öde. Ett par minuter senare så lyckas dock Broberg spräcka nollan, då Magnus Fryklund höll sig framme på en hörnretur. Magnus reducering tände ett visst hopp, inte minst med tanke på vad som hände under den förra matchen lagen emellan. Istället för ytterligare reduceringar så utökade hemmalaget ledningen, då Dennis Henriksen fastställer halvtidsresultatet.

Man kan undra om det här var samma lag som presterade mirakelvändningen hemma på Hällåsen senast. Här stämde absolut ingenting för bortalaget, totalt borta var den inställning som visades sist. Det vi hoppades på inför andra halvlek, sträckte sig till att laget skulle stoppa blödningen och visa en starkare inställning.

Skulle Broberg på något sätt ha något att säga till om så gällde det att snabbt hitta nätet för ytterligare reduceringar, men i stället är det hemmalaget och Erik Säfström som svarade för halvlekens första mål efter ett par minuter. Var inte matchen redan avgjord under den första halvleken så var den det definitivt så nu.

Målen fortsatte att trilla in bakom en uppgiven Dennis i målet och matchens åttonde mål kom efter ytterligare ett par minuter och den som hittade rätt denna gång var åter Erik Pettersson. Det hinner gå ytterligare två minuter innan Christoffer Edlund noterar sig målprotokollet. Frågan nu var hur länge det skulle dröja innan Dennis fick hämta den tionde bollen. Den frågan blev besvarad efter knappt en timmes speltid. Då hade Broberg hunnit med att missa ett straffslag, Dennis Henriksen slog in hemmalagets tionde mål.

När timmen av spelad så kom nästa hemmamål, då Erik Pettersson åter hittade rätt framspelad av Erik Säfström, hemmalagets främste aktör denna kväll. Med kvarten kvar att spela så kom Brobergs andra mål för kvällen då Jonas Nygren tog sig igenom och satte bollen i nättaket bakom hemmamålvakten.

Det vi kan hoppas på, är att denna match redan är lagd till handlingarna och glömd innan laget återkom till Söderhamn. Ilari Moisala är väl en av få som utmärkte sig i den gula tröjan tillsammans med Robert Dammbro. Notabelt är att Marcus Enberg fick en del speltid under den andra halvleken. Nu bryter vi ihop, glömmer denna match och fokuserar på lördagsmatchen hemma på Hällåsen.

Publicerades den 21 februari 2014 00:04
Lennart Jansson    


Huvudpartners