Storseger i cupepilogenMorgonens match mot IFK Rättvik slutade inte helt oväntat med Brobergsseger. En kassaskåpssäker seger med hela 13-2. Då ingen av hemsidans medarbetare var särskilt morgonpigga (och inga fler heller, officiell publiksiffra var 17 personer…) har vi ringt upp Svenne Olsson för att få matchbilden och hans syn på hela cupen.

Om vi börjar med Rättviksmatchen, ingen direkt värdemätare antar jag?
– Så är det. Svårt att sätta värde. Rättvik visste redan när de gick in i cupen att det skulle blir tufft för dem. Och de kom in sent dessutom (efter att Volga dragit sig ur, reds anm.). Men jag vill ge all cred till Rättvik som försökte spela bandy. Många lag skulle säkert ha mestadels backat hem i Rättviks läge, men de spelade verkligen bandy och försökte, säger Svenne som är mycket angelägen om att jag får med berömmet till Rättvik.

Tidigare under cupen har försvarsspelet inte fungerat optimalt tycker jag. Med tanke på siffrorna kanske ni inte fick träna försvarsspel idag?
– Nej, vi blev väl inte riktigt utmanade. Men vårt fokus idag låg på att starta spel och inventera hela truppen. Det betydde att Max Bergström och Krystian Larsson fick stå en halvlek var, och att Sebastian Lönn fick en del speltid.

I övrigt om dagens match?
– Rättvik räckte inte till mot oss helt enkelt. Och det var såklart skönt för oss att få vinna en match, oavsett motstånd. Ett tufft schema med två kvällsmatcher och resor mellan Söderhamn och Edsbyn, då ska alla veta att det är extra tufft med en match kl 07.00 den sista dagen.

Då går vi vidare och pratar lite om cupen som helhet!
– Det finns sekvenser i alla matcher där vi känner att vi måste jobba mera på. Vi är dåliga några minuter och det straffar sig direkt i baklängesmål. Och då tappar vi hela matchen, även om vi gör en okey insats resterande del, säger Svenne och framförallt syftar på snabba baklängesmål i matcherna mot Bollnäs och Kuzbass.

– Det kändes som vi blev bättre ju längre in i turneringen vi kom. Vi fick ett bevis på att vi ligger bra till i den fysiska träningen. Sen finns det mer att jobba på i spelet, men det är vi fullt medvetna om.

Om man läser på diverse platser på Internet ser man att flera supportrar är besvikna över helgen. Finns det anledning till oro?
– Självklart vill vi vinna och se ut som en rund miljon i alla matcher. Men för oss är Champions Cup en träningsturnering mot bra motstånd. Och den som tror att vi ska leka med lag som Bollnäs och Kuzbass när vi saknar tre viktiga spelare, ska nog ta på sig andra glasögon. Endera har man undertro till de lagen eller en övertro på oss. Vi har lagt en budget efter våra tuffa ekonomiska förutsättningar i föreningen, och i den finns inte utrymme för mer träningstider på stor plan. Så det är en medveten strategi att vi bara haft två pass i Edsbyn innan Champions Cup.

– Vi försöker jobba in ett nytt passningsspel och då går det fel ibland. Och de felen är det bättre att göra nu än under serien.

Avslutningsvis, ge oss ett plus och ett minus från helgen!
– Det plus jag vill ge är grabbarnas attityd till hårt jobb. Minus får bli att vi stressar för mycket i anfallen och slår bort för många passningar.

Publicerades den 15 september 2013 12:55
Broberg Bandy    


Huvudpartners