Soppatorsk mot ZorkijBrobergs, och cupens, sista gruppspelsmatch mot Zorkij saknade helt betydelse då kvartsfinallagen redan var klara. De båda lagen som endast vunnit mot norska Ullevål fick istället rikta in sig på att spela om äran inbördes.

Broberg drabbades av ett tungt avbräck i nattens match mot Neftyanik, när Jonas Nygren utgick med skadat knä (hemsidan hade inte alla fakta inatt, därför avvaktade vi med informationen om detta). Enligt tränare Olsson är det mycket oklart hur lång konvalecens Jonas kan behöva, men han fanns givetvis inte med i dagens match mot Zorkij.

Utifrån givna förutsättningar var det inte helt oväntat att matchen inte blev den bästa publikbandyn. En ganska medioker och avslagen tillställning inför ett glest befolkat Göransson Arena.

Zorkij ramade in den första halvleken med två mål. Det första i den första minuten och det andra i den sista minuten. Och mer än så behöver man inte orda om halvleken.

Den andra halvleken påminde till stora delar om den första. Zorkij kunde komfortabelt utöka sin ledning. Broberg kunde inte rubba fjolårsmästarna som gick ifrån till 5-0, till synes utan att förta sig nämvärt.

Svenne Olsson, din syn på dagens match?
– Vi drar ett stort steck över dagens match. Vi hade en tuff match mot Sandviken igår, gjorde en total urladdning i natt och många av grabbarna sov endast fyra timmar i natt. Så det är fullt mänskligt att det blev soppatorsk mot Zorkij. Nej, det var ingen rolig match idag.

Har du fått de besked du ville ha i helgen?
– Både ja och nej. Framförallt ville jag inte ha några ytterligare skador. När vi fått tillbaka Robin Redin och Ilari Moisala, så är det istället Marcus Enberg och Jonas Nygren på skadelistan.  Spelmässigt är jag nöjd med andra halvleken mot Sandviken och 45-50 minuter i matchen mot Neftyanik.

Nöjd med cupen?
– Om vi glömmer matchen mot Zorkij så är det den bästa cupen på försäsongen. Vi tar stora steg framåt och jag är stolt över killarna, framförallt i matchen mot Neftyanik.

Vad händer framöver?
– Om vi har is på söndag 20/10 kommer vi ha ett genrep hemma på Hällåsen mot UNIK.

Publicerades den 12 oktober 2013 20:14
David Hansen    


Huvudpartners