Publicerades den 4 februari 2015 23:20

Lennart Jansson    Hans Ivarsson

SLUTSPELSPLATSEN SÄKRAD

Elitseriens näst sista hemmamatch kom att spelas mot slutspelsäkra Villa-Lidköping, förvisso skulle det till en större jordbävning eller annan naturkatastrof för att Broberg skulle missa slutspelet också. Broberg mönstrade starkast tänkbara uppställning, då Robert Dammbro och Dennis Wasberg var åter efter skadeperioder.

Vädret som erbjöds var det bästa tänkbara, ett antal minusgrader uppehåll och en svag vind, trots de ytter betingelserna så var det ytterst glest besatt på läktarna, endast 555 personer hade infunnit sig. När dagens domare, Keijo Hyvärinen blåste till spel så inledde hemmalaget något piggare och snart skapades den första möjligheten framför gästernas duktige målvakt, David Borvall.

I den femte minuten kommer kvällens första mål, Erik Jonsson får bollen i högerläge och får en bra träff som sitter i målvaktens högra hörn, passningen kom från Robert Dammbro. Ett par minuter senare är det dags för kvällens första utvisning, då Jonas Nygren var lite väl brysk i behandlingen av en motståndare på mittplan. Det numerära underläget påverkade inte Brobergs offensiva vilja och i den tionde minuten kom ett av de vackraste målen i Hällåsens historia. Erik Jonsson lyfte en lyra ut till Martin Söderberg som slog till på volley i snäv vänsterposition och bollen satt stenhårt i nät bakom en chanslös målvakt.

Så här långt hade inte Villa-Lidköping stört hemmaförsvaret i någon större utsträckning, men ju längre matchen pågick så fick även gästerna till spelet på ett bättre sätt och chanserna börjar så smått dyka upp framför en storspelande Dennis Wasberg, men Dennis lyckas tillsammans med uteförsvaret hålla målet rent från nätkänningar.

Efter knappa tjugofem minuter var vi beredda att Broberg skulle tilldömas ett straffslag efter att Jonas Nygren dragits ned i straffområdet, men mer än en utvisning blev inte utfallet. I stället kunde gästerna ställa om och helt plötsligt befann sig David Andersson i friläge, ur undertecknads position luktade det hög klubba men domaren reagerade inte på det utan Andersson satte reduceringen.

Med tio minuter kvar av halvleken så kunde Broberg utöka ledningen, detta genom Jesper Öhrlund som blir framspelad av Erik Jonsson. Ett par minuter senare kunde gästerna åter reducera och åter var det Daniel Andersson som överlistade Dennis. Målmässigt hände inte något mer under den första halvleken, utan resultatet var forfarande 3-2 när Hyvärinen blåste för pausvila.

En mycket stark halvlek av ett inspirerat Broberg, där alla skall ha överbetyg för insatserna så här långt, där Erik Jonsson har varit matchens behållning så här långt, ett mål och två assist. Martin Söderberg var en annan som stack ut, inte minst med tanke på hans suveräna volleykanon. Dennis har skött sina åtaganden med den äran och han har fått god hjälp av ett ramstarkt försvar.

Drygt fem minuter in på andra halvlek kunde Broberg utöka ledningen till 4-2, efter att Martin Söderberg hittade rätt på en hörna inspelad av Robert Dammbro. Därefter hinner det gå ytterligare drygt fem minuter innan gästerna åter kan reducera, målskytt denna gång var Johan Karlsson. Med knappt tio minuter kvar av ordinarie speltid så kommer det avgörande målet för Broberg, då Simon Blomkvist hittar rätt på en hörnretur.

En nära nog perfekt insats av Broberg, när det som bäst behövdes. Dennis gjorde en stormatch i sin comeback. Försvarslinjen var nära nog ogenomtränglig och på ytterhalven fanns den främste för kvällen, Erik Jonsson som helt motiverat utsågs till främste hemmaspelare. På mitten härjade Jonas Nygren och Robert Dammbro bäst, med bistånd av Vadim och Rolf. Framåt hände det mest kring Martin Söderberg som gjorde säsongens mål.

Segern var oerhört efterlängtad, då den även säkrade en plats i det kommane slutspelet trots att två omgångar återstår av säsongens elitserie