Match mot IK Sirius

Mardrömsstart fällde Broberg i Uppsala

Publicerades den 11 november 2023 14:40

Anders Jansson    Ingemar Persson

Det blev ingen rolig fredagkväll i för Broberg i Uppsala. Efter en flera kallduschar i inledningen på matchen låg man plötsligt under med 0-4 och matchen kändes i stort sett förlorad. Man repade sig men kom inte närmare än 3-6.

Studenternas IP brukar sällan vara Brobergs favoritarena. Känslan är att det allt som oftast blir torsk och svaga insatser där. Man vann visserligen senast säsongen 21/22 så det är inte så förbaskat längesen som det känns. Men det blev definitivt ingen upprepning av det under fredagkvällen. Sirius, som haft problem med målskyttet i början av serien (9 mål på inledande 4 matcherna), trampade gasen i botten mot ett bortalag som satt kvar i bussen. Efter 18 spelade minuter var ställningen 4-0 till hemmalaget och Broberg tog sin timeout. Och den borde väl i sanningens namn kommit tidigare, för Broberg var helt bortkollrade i inledningen och Sirius skapade farligheter varje gång dom klev över mittlinjen var känslan. Efter timeouten jämnade det ut sig och Broberg saknade inte chanser. Bland annat missades ett friläge vid ställningen 1-0 till Sirius. Trots detta blev det Sirius som ökade på till 5-0 på straff, efter en hörnkontring.

Broberg fick till en reducering relativt tidigt i den andra halvleken när Robin Öhrlund skickade i 1-5 i den 53 minuten. Och när Tatu Ässämäki fem minuter senare reducerade till 2-5 kanske ett litet hopp tändes. Men det släcktes lika fort när Alexander Härndahl kort därpå skickade in 6-2 efter en tilltrasslad situation i kölvattnet efter en hörna. Martin Söderberg reducerade till 3-6 i de 82:a minuten men man var aldrig riktigt nära att komma närmare än så.

En riktigt tråkig förlust att åka på. Matchen förloras redan under matchens första dryga kvart. Det är tyvärr den bistra sanningen. Broberg var inte alls på tå. Föll lågt med försvaret och lämnade enorma hålrum i lagdelarna framför backlinjen. Efter timeouten blir det klart bättre, även om det inte är någon topprestaion efter den heller. Ska man ta med sig nåt så får det väl isåfall vara att man vinner den andra halvleken med 3-1. Eller ja, man vinner ju matchen från 18 minuter och framåt med 3-2 till och med. Men matchen startar på 0 och inte på 18, som känt. Max Bergström var trots sex insläppta den enda som kan kvittera ut ett godkänt betyg efter den här matchen. Det är bara glömma den här matchen och se framåt mot Sandviken hemma i Helsingehus på onsdag.