Match mot Bollnäs GIF

Seger för Bollnäs i derbyt

Publicerades den 14 september 2013 09:18

Broberg Bandy

Kvällens heta (?) hälsingederby mellan Broberg och Bollnäs slutade med seger för giffarna från grannstaden. En match som ingen i Brobergslaget jublade särskilt mycket över efter slutsignalen, och som lämnade ett antal frågetecken att arbeta vidare på. Slutresultatet skrev till 7-4, men matchbilden var inte enbart Bollnäsfavör. Broberg kom ikväll till spel utan Robin Redin, Ilari Moisala och Robert Dammbro.

I matchinledningen var det Broberg som var bäst. Laget tar också, inte helt orättvist, ledningen med 1-0 genom Jonas Nygren. Dessvärre kom Bollnäs replik till 1-1 mycket snabbt, och frågan var om inte 2-1 och 3-1 kom ännu snabbare som det kändes. Broberg var inte med i försvarsspelet när Bollnäs kom till anfall, och motståndarna kunde vid ett flertal tillfällen hitta luckor i Söderhamnslagets försvar. Innan klockan hunnit visa tjugo minuter var ställningen 4-1 till Bollnäs.

Allt tydde nu på att de orangeblå skulle gå mot en säker seger. Och så blev det i och för sig till slut, men vägen dit blev något krokigare än många kanske trodde vid ledingen 4-1. Broberg reducerade till 4-2 genom Jonas Engström, och fem minuter senare ytterligare en reducering. Rolf Larsson, som på egen hand satte 4-3, får nog anses som kvällens godbit sett med Brobergsögon. Och vid halvtidsvilan var matchen mycket oviss, efter Brobergs två reduceringsbollar.

Även inledningen av den andra halvleken var inte helt given, innan Bollnäs utökade sin ledning till 5-3. Då blev det mer eller mindre rullgardin ner för Broberg, och både 6-3 och 7-3 hann rassla i nätmaskorna innan slutsiffrorna skrevs till 7-4. En halvlek som även här lämnade mer att önska i det defensiva arbetet. Dock all heder till Bollnäs, som vann matchen fullt rättvist.

Svenne Olsson, vad är din syn på matchen?
– Vi försöker odla och utveckla ett eget passningsspel, och då blir det fel ibland. Visst hade vi kunnat köra ”safe”, men vi vill utveckla oss på längre sikt. Ett steg bakåt kan vara två steg framåt senare under säsongen. För oss är Champions Cup en ren träningsturnering, och vi vet att vi ligger efter Bollnäs i träning på is. Och ikväll var det framförallt defensiven som Bollnäs var bättre på.

Nu väntar en match mot Kuzbass imorgon kl 12.15. Kuzbass, som i likhet med Broberg, står utan poäng i turneringen.