Match mot Rodina

Säsongens första seger

Publicerades den 3 september 2013 23:34

Broberg Bandy

Säsongens andra träningsmatch spelades mot Rodina Kirov i Svenska Fönster Arena i Edsbyn på onsdag kväll. Broberg saknade Dennis Wasberg, Robin Redin, Ilari Moisala och Jonas Nygren. Målet vaktades av Chrystian Larsson och försvarslinjen bestod av Erik Jonsson, Patrik Fryklund, Magnus Fryklund, Joakim Jonsson och Simon Folkesson, där de två senare var nya sedan premiärmatchen. Jonas ersattes av Sebastian Lönn, som dock fick se matchen från sidan.

Broberg inleder ganska piggt och skapar tidigt en möjlighet för Joel, som resulterade i en resultatlös hörna. Några minuter senare är det Stefan Larsson som prövar lyckan, returen slås dessvärre över. Därefter är det Chrystian som får träda in i handlingen allt mer och efter ungefär tio minuter är vi beredda att notera rysk ledning, men bollen styrs till en resultatlös hörna. I stället är det Broberg som tar ledningen efter knappa kvarten, då Jonas Engström förvaltar en lyftning från vår högersida.

Några minuter senare kommer även vårt andra mål, Simon Folkesson frispelar elegant Jesper Öhrlund som ur ganska snäv högervinkel sätter bollen i nät. Så här långt har Broberg visat prov på ett mycket bra spel, där främst passningsspelet imponerade med tanke på årstiden, lagets andra match. Joel visade prov på att han har konserverat sin fjolårsform och Simon visade inga tendenser på sin skadefrånvaro. Försvaret så här långt var nära nog felfritt och framåt skapade vår anfallstrio en hel del småchanser, men imponerade mest med sitt defensiva arbete. Och längst bak stod Chrystian och tog det som kom igenom vår försvarsmur och han visade att vi inte behöver oroas för målvaktsposten under säsongen.

Efter knappa halvtimmen är det Erik Jonsson som visar upp sig, då han dunkar in en hörna. Inte många räknade väl med att Broberg skulle leda med 3-0 innan halvtimmen var spelad, men så här långt var vårt gula lag bättre än sina motståndare.

Ju längre det gick av halvleken, så började Rodina komma in i matchen och minuten efter Eriks hörnmål kom en första reducering på en hörna. Efter ytterligare drygt fem minuter så kom nästa reducering, då det ryska laget tog tillvara på ett slarvigt uppspel på vår högerkant och ett par minuter innan pausvilan var även kvitteringen ett faktum återigen var det en hörna som resulterade.

Totalt sett en imponerande första halvlek, i fall under den första halvtimmen. Under slutskedet verkade orken tryta en aning, helt förståeligt med tanke på var laget befinner sig träningsmässigt. Laget visade verkligen prov på ett varierat passningsspel som redan nu fungerade på ett mycket bra sätt.

Om nu första halvleken var en sprakande uppvisning, så var den andra en uppvisning på avvaktande spel av bägge lagen. Inte mycket hände framför målen, utan det mesta av spelet var förlagd till mitten. Värt att notera var att Simon inte slutförde matchen, så att Joel fick ta steget ned på ytterhalvsposten.

När det mesta tydde på ett oavgjort resultat, så jobbar sig Erik Jonsson fram på högerkanten och hittar Martin Söderberg i centralt läge och Martin för nöjet av att både sätta sitt första mål i den gula tröjan som att avgöra matchen. Totalt sett måste laget vara nöjd med prestationen och en seger är alltid bra för själförtroendet, inte minst efter premiären mot Edsbyn.

Även om nu ryssarna var helt överlägsna sett till hörnorna, där noteringarna blev 3-14 och utfallet på dessa blev 1-2 sett till mål.