Match mot Sandvikens AIK

Säsongen är över

Publicerades den 16 februari 2024 23:35

David Hansen    Ingemar Persson

Säsongen är över. Sandviken är vidare till kvartsfinal efter 4-1 i den tredje och avgörande kvartsfinalen. Broberg kom inte upp i samma nivå som i onsdags och Sandviken-segern får anses som rättvis.

Redan i de första minutrarna tog Sandviken ledningen med 1-0. Men Broberg kvitterade på hörna efter kvarten spelad genom Robin Öhrlund och matchen var oviss. Men ju mer matchen led, ju mer vägde den över till Sandviken. Laget tog ledningen med 2-1 (snygg passning som skar genom hela Brobergsförsvaret) kort efter Brobergs kvittering och lyckades även göra ett mål på hörna precis innan halvtidssignalen.

Den andra halvleken var bara tio minuter gammal när Sandviken utökade sin ledning till 4-1. Över en halvtimme kvar och tre mål i bandy är ingen säker ledning. Men Broberg hade inte förmågan ikväll att hota Sandviken och det blev heller aldrig riktigt spännande i den andra halvleken. Sandviken kontrollerade sin ledning och vann komfortabelt.

Självklart känns det tungt ikväll. Men det måste beaktas att efter förlusten nere i Vänersborg där kvalspöket hotade på allvar, så var det otroligt starkt av Broberg att komma tillbaka med säkra segrar både mot Gripen och Hammarby i de två sista omgångarna. Och inte minst att spela en jämn första åttondel mot Sandviken där man lika gärna kunnat vinna, och att vara det bättre laget i den andra åttondelsfinalen i Söderhamn.

Broberg har som bekant inte haft tur med skador denna säsong, och har fått gå tungt på resterande spelare. Dessutom har “bandypensionärer” kallats in och andra spelare har fått spela på ovana positioner. Det som kunnat bli en fiasko-säsong avslutades ändå mycket positivt. Den positiva känslan ska varje Brobergshjärta ha med sig hela sommaren och inför nästa säsong. Broberg redde ut stormen och föll på målsnöret på tröskeln till kvartsfinal. Det är ändå helt okey sett till omständigheterna.