Match mot Sandvikens AIK

Tydlig hemmaseger i Göransson Arena

Publicerades den 26 december 2017 17:58

David Hansen

Annandagen i Sandviken blev inte riktigt vad Broberg hade hoppats på. Hemmalaget var tyvärr klart bättre än ”Gurt” och kunde gå emot en enkel seger med 8-2. Men att kalla det för fiasko, nej det fanns faktiskt en del ljuspunkter också.

Inledningen av matchen var inte lyckad. Inom loppet av två minuter, mellan 5 och 7 minuter spelade, tog hemmalaget ledningen med både 1-0 och 2-0. Broberg hade bud, bl.a. ett friläge, men det var ändå hemmalaget som förde matchen. Dock stod Broberg emot skapligt, och att gå ifrån i målprotokollet lyckades inte hemmalaget med.

När knappa halvtimmen var spelad kunde hemmalaget utöka sin ledning till 3-0. Ett mål som på något sätt kändes som ett avgörande. Vid 2-0 hade Broberg chanser att komma in i matchen, men tyvärr satte Söderhamnslaget inte sina lägen. Från 3-0 och framåt måste även den mest inbitne Brobergssupportern erkänna att matchen var SAIK:s.

En gnutta hopp kunde ändå tändas, Jonas Engström reducerade till 3-1. Men att cirka fem minuter senare kunna hänga upp 4-1 på matchtavlan var inte den bästa psykologiska utdelningen för Broberg inför halvtidsvilan.

Den andra halvleken slutade, liksom den första, med 4-1. Med skillnaden att det aldrig under halvlekens lopp var någon spänning. Sandviken hade avgjort matchen och gått ifrån med flera mål. Från 4-1 till 8-1 i en match där Christoffer Edlund hade tagit julfirandet med ro och laddat rejält för annandagsderbyt. Att Broberg tröstmålade på slutet till 8-2 må vara av akademisk betydelse, men så icke… Det var ett hörnmål, något som Broberg inte varit bortskämda med under säsongen. Med en hörnstatistik med träffprocent under 5 är varje hörnmål viktigt, om inte annat av psykologiska skäl.

Nästa uppgift för Broberg är hemma mot Villa på torsdag. Väl mött då!