Match mot Sandvikens AIK

Målrikt på annandagen!

Publicerades den 26 december 2016 19:39

Broberg Bandy    

26:e December 2016, Broberg/Söderhamn skulle spela sitt sista annandagsderby någonsin ute på Hällåsens isparkett inför fina 2788 åskådare. Vädret var perfekt med ett par plusgrader och Sandvikens AIK stod för motståndet.

Tillställningen startade med ett mycket vackert tifo ifrån Brobergs Tifogrupp som hyllade Brobergs evigt unge Stefan Larsson med både stor porträttmålning, banderoller och flaggor utdelade på huvudläktaren.

Matchen då, ja den började ungefär som man kunde förutspå. Sandviken tog tag i bollen medans hemmalaget mer bevakade läget för att se hur det skulle forma sig. Det var inte heller helt ologiskt när Christoffer Edlund gjorde sitt första mål för dagen i den 11:e minuten då han får kliva in i mitten framför straffområdet och säkert prickskjuta in öppningsmålet. Även 0-2 kom strax efter, lite på ett typiskt SAIK-vis, då anfallskollegorna i både klubblag och landslag Edlund & Pettersson har bollen emellan sig som fast vid ett snöre genom Brobergs planhalva innan den sistnämnda hittar in med bollen i nätmaskorna.

Efter det lägger sig matchen lite, ingen vidare attraktiv match för varken den enögde eller den neutrala åskadaren, lite hörnor här och där, något avslut, men knappt några målchanser alls på drygt 20 minuter. Broberg får dock en bra period i slutet av halvleken och lyckas reducera till 1-2 på hörna genom Jonas Nygren. Ett resultat som står sig till halvtidsvilan.

Under den andra halvlekens första 15 minuter skulle hemmapubliken bjudas på många godbitar, 18 sekunder hann det gå innan tidigare nämnde Larsson satte kvitteringen framspelad av Martin Söderberg. Samme Söderberg satte sen ledningsmålet bara minuter efter.

Nu skruvades verkligen alla cylindrar på från båda lagen, Fryklund gjorde ner svart spelare helt korrekt från de där berömda partiska ögonen, men åkte på 10 minuters utvisning. Ett beslut som framförallt Robert Dammbro hade svårt att förstå då han pratade länge och väl med domare Kandell om saken. Kapten Fryklund hann dock knappt sätta sig på botbänken innan Edlund hade kvitterat. Men det dröjde inte länge tills hemmalaget återtagit ledningen, Larsson står för sitt andra mål för dagen vilket innebär 4-3 i den 57:e minuten, och som inte det var nog så dröjde det återigen bara minuter innan Erik Jonsson visade prov på sin präktiga golfsving då han satte 5-3 snyggt från dryga 30 meter mitt på offensiv planhalva.

Här trodde nog de flesta att Broberg åtminstone skulle få med sig en poäng ifrån matchen, men det var 30 långa minuter kvar att spela och Sandviken är svårstoppade när de får sitt spel att stämma till 100%. När klockan tickat över 70 minuter så var det roliga slut för hemmalaget, fyra mål mellan minut 73 och minut 78 gjorde att det nu stod 5-7 på tavlan. Tränare Grönberg tog en timeout i ett sista försök att hitta på någonting, bytte även målvakt ifrån Wasberg till Bergström. Men Broberg timeout var förgäves, bara dryga minuten efter att spelet kommit igång så blev Christoffer Edlund helt frispelad och kunde sätta 5-8 bakom en ouppvärmd Max Bergström. #21 i bortalaget hann även med att överlista #21 i hemmalaget en gång till och fastställa slutresultatet till 5-9 i den 87:e minuten.

För att sammanfatta då, Broberg har en bra 35 minuters period mellan matchminut 35 och 70. Men det räcker ju förstås inte hela vägen om man ska rå på SM-guldsjagande Sandviken. Ändå en helt okej match ifrån Gurt, vi får ta med oss det positiva och ladda om för den  30/12 då säsongens kanske viktigaste match står på schemat då Vetlanda gästar Hällåsen, väl mött då!

Highlights: https://www.bandyplay.se/watch/2506

 

Patrik Jonsson

Huvudpartners

Samarbeten