Broberg besegrar Sandviken

Publicerades den 3 december 2016 19:30

Broberg Bandy    Broberg Bandy

Broberg vinner fullt rättvist över Sandviken i dagens länsderby på Jernvallen.
Frågan som många ställde på Jernvallen efter matchen: Vem … stod i Brobergs mål?

Hur gör man för att vinna mot Sandviken borta? En omöjlig uppgift för de flesta lag, och enligt oddssättarna på Svenska Spel, som betalade 11 gånger insatsen för en Brobergsvinst, så skall det inte vara möjligt att rubba SAIK på hemmais…
Om man börjar bakifrån så måste man ha en målvakt som spelar på en onaturlig nivå för att stå emot SAIKS fruktade skyttar med Edlund och Pettersson i spetsen. Försvaret måste fungera mer eller mindre prickfritt, minsta misstag straffar sig direkt mot SAIK, dessutom måste man vara ruskigt effektiva framåt och göra mål på de chanser som man skapar…

Allt detta lyckades Broberg med i dagens match – och mer därtill, man kunde till och med kosta på sig att missa något friläge och göra ett mål som tillslut en av domarna dömde bort. Försvarsmässigt däremot var det nog så nära fulländning man kan komma, anförda av kapten Fryklund fångade man in hemmalagets anfall gång på gång och hemmalagets frustration blev påtaglig på slutet av matchen.

Redan i matchens andra minut visade Broberg att något extra var på gång. Jesper Öhrlund satte fart på vänsterkanten, snurrade upp hela Sandvikenförsvaret längs kortsidan och avslutade med att sprätta in bollen bakom Othén i hemmamålet. Glädjen blev tyvärr kortvarig då Daniel Mossberg kvitterar minuten senare. Efter detta böljer spelet lite fram och tillbaka men Sandviken skapar inte mycket farliga lägen utan fångas oftast upp av Brobergs försvar och det ser väldigt lugnt och tryggt ut från sidan sett (med gulsvarta ögon). När Broberg erövrat bollen är man väldigt snabba att ställa om och hotar Sandviken nästan varje gång. 1-2 i trettionde minuten kommer till när Vadim Arkhipkin spelar fram Stefan Larsson som drar på en kanon utanför straffområdet som får nättaket att stå som en strut och det är i det läget fullt rättvist! En kort stund senare har Broberg chans att göra 1-3 då Jonas Engström kommer fri med Sandvikens målvakt som lyckas rädda friläget. Ytterligare en minut senare blir Jonas Nygren utvisad och SAIK kvitterar genom Mossberg igen i samband med en hörna. Halvleken slutar 2-2 efter att Broberg fått ett hörnmål bortdömt, oklart varför då en av domarna direkt pekade på mittpunkten.

Se höjdpunkterna från matchen på Bandyplay.se – bandyns egen kanal – här i denna länk!

Andra halvlek börjar lika bra som första, en flipp av Arkhipkin som Söderberg snyggt tar ned och sätter bakom Saikkeepern. SAIK försöker men de lägen som skapas räddar Max Bergström; han avvärjer frilägen, räddar skott och motar totalt 16 sandvikenhörnor under matchen!
I 55:e minuten slår Stefan Larsson till igen med ett skott i samband med en hörna och det är 2-4. Matchen fortsätter i samma stil och SAIK tar en time-out i 75 minuten. Mot slutet av matchen står Max Bergström för några riktigt svettiga räddningar då han först räddar ett friläge och sedan efterföljande hörna, 3-4 där och det hade blivit en nervös avslutning. I stället så får Arkhipkin – så välförtjänt för hans del – sätta 2-5 efter att han skrinnat ifrån Sandvikenförsvaret och sprättat upp den i krysset! Minuterna innan hade han också ett bra läge efter en fin soloraid. En imponerande laginsats och en tydlig spelidé värmde alla Brobergare på plats idag.

En nöjd Max Bergström säger efter matchen att han är nöjd med den egna insatsen och poängterar hela lagets försvarsinsats som var oklanderlig ikväll. ”Det fanns en stark tro på att vi kunde vinna och med den känslan gick vi ut och gjorde det”, säger Brobergsmålvakten.

Om lagets kommande match mot Tellus säger han att ”det inte finns någon risk för hybris i det här gänget utan hela laget vet vad som krävs och man vet att Tellus är ett hårt kämpande lag med kvalitéer som dom redan har bevisat”.

Några utropstecken måste man som skribent också få dela ut idag:
Försvarsinsatsen var prickfri!
Öhrlund: 0-1 målet! Kommentarer överflödiga.
Bergström: Vem … står i Brobergs mål? Dom undrar fortfarande i Viken vem som drabbade dem!

Läs även Bandypuls intervju med Larsson #81 efter segern(länk)

Vid pennan: Lillgäddan.

Nygren efter segern mot Broberg-SAIK 2016Materialare Börje Väggen Andersson gillar Bergströms insats i målet mot SAIK 2016