Sandviken vann första kvartenSlutspelet har inletts. Och på samma sätt som förra året, med en bortamatch i Göransson Arena. Och med samma utgång tyvärr… Men där upphör likheterna. Broberg var bra med i matchen och åker från Sandviken med hedern i behåll, trots förlusten. Sandviken vann matchen med 3-1.

Broberg kom till spel med fullt lag, bortsett från Stefan Larsson som fått en skada i armen. Målburen vaktades av Henrik Rehnvall dagen till ära. I hemmalaget saknades skyttekungen Patrik Nilsson efter en incident under dagens uppvärmning.

Till matchen då… Det syntes tidigt att Broberg inte hade för avsikt att släppa in några nio mål som man gjort i de två matcherna mot Sandviken i grundserien. Söderhamnslaget lade stort fokus på försvarsspelet, och hemmalaget hade ofta problem att ta sig igenom. Därav blev matchbilden också chansfattig, med enstaka chanser åt båda hållen.

Det skulle dröja ända till halvtimmen var spelad innan första målet skulle falla. Tyvärr blev det för hemmalaget. Daniel Mossberg spelade fram Erik Pettersson mycket elegant som kunde sätta ledningsmålet. Om man ska vara någorlunda neutral i bedömningen, så kan man nog kategorisera målet som ”bandygodis”…

Vid det sedvanliga halvtidskaffet (eller inmundigande av annan dryck…) ledde alltså hemmalaget med 1-0. Alla chanser fanns alltså för ”gurt” att vända matchen som stod och vägde. Visst var det också nära kvitteringen när Jesper Öhrlund hade ett klockrent skott i ribban knappa tio minuter in i den andra halvleken.

Istället blev det Sandviken som utökade sin ledning. Erik Säfström målskytt och ställningen kunde skrivas till 2-0. Trean skulle också falla, och med tjugo minuter kvar kunde de svartklädda mer eller mindre bevaka sin ledning. Tröstmålet 3-1 på slutet var ett slumpmål, där Ilari Moisala var sist på bollen.

Svenne Olsson är både nöjd och missnöjd efter matchen.
– Jag är nöjd med defensiven. Det var längesen Sandviken skapade så lite hemma i Göransson Arena. Tycker vi har bra kontroll på dem, trots att de har större bollinnehav. Men vi måste sätta våra lägen! Det går inte att bränna lägen som vi gjorde i en kvartsfinal.

– Jesper Öhrlund får skottläge och sätter den klockrent i ribban. Där skulle vi ha satt 1-1. Istället får Sandviken 2-0 direkt efter…

Ny match på tisdag, och Svenne Olssons mannar har långt ifrån gett upp hoppet.
– Sandviken har 1-0 i matcher. Men vi känner att vi kan skaka om dem, avslutar Svenne.

Kom ihåg att det är fri entré på tisdag. Så ta med någon som normalt inte går på bandy…

Publicerades den 14 februari 2015 20:20
David Hansen    Daniel Hagström


Huvudpartners