Sandviken till semifinalSäsongen är över. För ganska precis ett år sedan stod det 2-0 till Broberg i den avgörande kvartsfinalen. I år var det inte ens nära. 7-1 ikväll och 16-3 på tre matcher talar tyvärr sitt tydliga språk.

Broberg kom till spel med fullt manskap, bortsett från långtidsskadade Stefan Larsson. Dennis Wasberg var den som fick förtroendet mellan stolparna, två stolpar som var till god hjälp under kvällen…

Redan efter fem minuter tog hemmalaget ledningen med 1-0. Målsprutan Erik Pettersson satte sitt första av totalt tre mål för kvällen. Kort därefter gjorde Rasmus Forslund 2-0, och Broberg hade verkligen inte fått den start man skulle behöva mot Sandviken.

Hemmalaget, och framförallt Erik Pettersson, hade bud på fler mål. Men både Dennis Wasberg och stolparna var i vägen. Att samme Pettersson sköt en straff hjälpte inte heller, då var siktet helt fel inställt så att skottet gick utanför.

Sandviken fortsatte vara det bättre laget och utökade sin ledning till 3-0 vid halvtimmen spelad. Ett skott från nästan ingen vinkel alls och där bollen oturligt letade sig in. Dessbättre fixade Adam Wijk en straff kort därefter, en straff som Martin Söderberg förvaltade på bästa sätt.

Men säg den glädje som varar… I anfallet direkt efter utökade Sandviken sin ledning till 4-1. Målskytt? Just det, Erik Pettersson!

Sandviken spelade en hel del på lyft och försökte friställa spelare. Något som Broberg hade svårigheter med att försvara sig mot. Men återigen fick Dennis Wasberg god hjälp av stolparna, och halvtidsställningen stannade vid 4-1.

Känslan i den andra halvleken var att Sandviken mer eller mindre bevakade matchen. Broberg försökte och hade några lägen. Men några direkta farligheter skapades inte. När dryga kvarten återstod och Sandviken gjorde 5-1 tittade nog den första tussilagon fram bakom Hällåsens snödrivor.

Att Wasberg räddade Erik Petterssons andra straff för kvällen och att Sandviken gjorde ytterligare två mål, det är inget som har någon större betydelse när laget vaknar upp imorgon.

Detta betyder att Sandviken vann matchserien med 3-0 och kan gå vidare till semifinal mot Hammarby eller Vänersborg. Broberg kan konstatera att Sandviken var bättre sett över tre matcher och att laget fullt rättvist avancerar. Och det är ingen som höjer på ögonbrynen om det är just Sandviken som är det första laget som får höja bucklan på Tele2 Arena.

Tack för denna säsong!

 

Publicerades den 19 februari 2015 23:13
David Hansen    


Huvudpartners