Match mot Sandvikens AIK

Sandviken – Broberg/Söderhamn Bandy

Publicerades den 26 december 2015 16:15

David Hansen    Ingemar Persson

I bandylandet Hälsingland är den 24 december bara ett datum bland många andra. Det är den 26 december, annandag jul, som är den verkliga ”julafton”… Att matchen spelades på bortaplan hindrade inte de hundratalet Brobergssupportrar som satte sig på bussen i tio mil för klassisk annandagsbandy. Med Ljusdals uttåg ur Elitserien förra året, så fick årets annandagsderby spelas mot Sandviken. Inte så illa, med tanke på att ”stålmännen” är ett av Sveriges bästa bandylag.

Broberg kom idag till spel utan både Robin Redin och Joakim Jonsson, vilket betydde att Robert Dammbro fick vikariera på backposition. I defensiv position på mittfältet hittade vi istället nestorn Stefan Larsson.

Matchen gestaltade sig tidigt att kunna bli en trevlig underhållning. Båda lagen bjöd upp till spel, och de dryga 2 600 personer i Göransson Arena kunde se fram emot en trevlig tillställning.

Trevligast blev det dock för hemmapubliken, som fick se Sandviken ta ledningen med 1-0 efter att Christoffer Edlund kommit fri med Brobergsmålvakten Dennis Wasberg. Broberg hade på inga sätt gett upp matchen, utan fortsatte att utmana Sandviken på allvar med många farliga anfall. Hörnor staplades på varandra för båda lagen och det blev hemmalaget som skulle få stoltsera med matchens första hörnmål. Linus Forslund lyckades få in bollen på kanske tredje skottet efter två returer… Direkt efter 2-0-målet hade Broberg ett ypperligt läge att reducera till 2-1, men Martin Falk i Sandvikenmålet ville annat.

Broberg fortsatte den första halvleken med ett bra spel, och var på intet sätt ofarliga för hemmalaget. Men laget hade inte den effektivitet som krävdes i avsluten, samtidigt som Martin Falk svarade för flertalet bra räddningar. Lagen gick till halvtidsvila med ställningen 2-0, en ställning som lika gärna kunde varit 2-2.

Effektivitet var alltså inte Brobergs signum i den första halvleken. Det var däremot Sandvikens signum i inledningen av den andra. Dryga fem minuter hade spelats innan 3-0 hängdes upp på matchtavlan. Kort därefter även 4-0, på en av många hörnor i matchen.

Broberg lät inte matchen gå förlorad och dryga halvtimmen är lång tid i bandy. Laget fortsatte sitt spel på ett ihärdigt sätt, och det var ytterst nära ett reduceringsmål ännu en gång. Denna gång var det ribban som var i vägen…

Men så kom det äntligen, ett reduceringsmål som var något förlösande efter alla målchanser. Eetu Peukhuri hittade Jesper Öhrlund som kunde få in bollen i nätmaskorna. Detta precis framför den ljudliga Brobergsklacken…

Sandviken utökade sin ledning till 5-1 med dryga kvarten kvar av matchen, och känslan av att drabbningen var avgjord smög sig in i Göransson Arena. Att Broberg tog Time Out hjälpte tyvärr inte, utan nästa mål blev också hemmalagets. Knappa tio minuter från slutet snyggade dock Eetu Peukhuri siffrorna till 6-2. Ytterligare en finjustering av siffrorna gjordes av Jonas Nygren, men matchen var redan avgjord och det skulle krävas en närmast utomjordisk insats i slutminuterna för att få med sig poäng. Men något sådant skedde inte, utan segern kunde tillskrivas hemmalaget. Hemmalaget som spikade slutsiffrorna till 7-3 alldeles i matchens slutsekunder.

Tränaren Fredrik Rexin var inte helt missnöjd efter matchen. Han menar att Broberg spelade bra och bjöd upp till match.
– Vi tog flera steg framåt jämfört med förra matchen mot Tillberga. Så prestationen är jag nöjd med. Sen är vi inte så effektiva och bränner några lägen. Egentligen är vi bra fram till straffområdet…

Att Sandviken gick ifrån till 4-0 direkt i andra halvleken var inte något tränare Rexin var nöjd med.
– Vi gick ner oss lite där. Men källaren var i alla fall inte lika djup denna gång, och vi kom bra tillbaka efter Time Out:en. Men egentligen är det effektiviteten som skiljer idag, tycker jag. Vi har inte heller det flyt med oss som vi skulle ha behöva i en match som idag…

Hemmamatch dagen före nyårsafton mot Edsbyn i ett glödhett derby med två revanschsugna lag. Enligt Fredrik Rexin finns inga som helst problem att ladda om. Laget ska nu titta på matchen och ta med sig det som fungerade bra.

Kan det finnas något bättre sätt att inleda nyårsfirandet än med derby på Hällåsen??

 

 

 

 

Huvudpartners

Samarbeten