Nära semifinal efter en bra insatsKvartsfinal lördag kl 20.35 med Sandviken som motståndare, en identisk upprepning av förra årets cup. Den gången vann SAIK på straffar, och även i år hade de ingen enkel uppgift med att besegra Broberg. Hemmalaget vann med uddamålet 4-3, men efter en insats där hela Söderhamnslaget förtjänar stort beröm.

I inledningen av matchen handlade det mesta av spelet om Sandviken. De förde spelet, men Broberg spelade smart och försökte ta tillvara de chanser laget fick. Och de var långt ifrån ofarliga…

I Sandviken kretsade mycket kring Erik Pettersson. Både 1-0 och 2-0 kom från 95:ans klubba. Men Broberg hade på intet sätt gett upp matchen, och reducerade till 2-1. Detta var ett av matchens bättre bandygodis när Jonas Engström på tennis smaschade in bollen.

Enmålsledning i bandy är långt ifrån några säkra marginaler. Men Sandviken och Erik Pettersson hade bud på 3-1 vid inledningen av den andra halvleken. Men straffen träffade mitt på Dennis Wasberg. Det som föranledde straffen var långt ifrån ”gratis” för Broberg, inte mindre än två utvisningar blev kostnaden i SAIK-anfallet som föregick straffen.

När Christoffer Edlund satte 3-1 efter ett individuellt Brobergsmisstag var det många som trodde att matchen var över. Men Broberg gav inte upp och kämpade sig in i matchen på ett målinriktat sätt. Inom loppet av sju minuter hade Jesper Öhrlund reducerat och Jonas Nygren kvitterat. Och spänningen inför slutminiterna var olidliga…

Det finns målfarliga lägen, och så finns det dunderlägen. Ett sånt får man nog beteckna det som hände i matchens absoluta slutminuter. Men marginalerna var inte på Brobergs sida, och när Sandviken i anfallet direkt efter istället fick ledningsmålet kändes det som oturen grinade Broberg i ansiktet. Slutresultatet blev alltså 4-3, men där Broberg ska ha en stor eloge för en mycket väl genomförd match.

Hemsidan når Ola Grönberg för några ord direkt efter matchen. En Brobergstränare som givetvis är nöjd med sitt lags insats.
– Jag är väl nöjd med allt utom resultatet egentligen. Vi gör en riktigt bra insats och visar prov på en bra inställning. Men man måste komma ihåg att vi inte haft de mest optimala förutsättningarna heller. Den träningstid som Sandviken haft på stor plan de senaste veckorna är väl densamma som vi haft på hela säsongen, säger Ola Grönberg.

Tränare Grönberg berömmer Sandviken som ett bra bandylag, och menar att när ett lag som Sandviken får sina lägen brukar de sätta dem.
– Det är ju ett gäng världsspelare, säger Grönberg utan att han syftar på någon särskild.

Broberg får nu en välförtjänt vila imorgon söndag. Sedan fortsätter allvaret till veckan med träning igen. Och, om Ola Grönberg får som han vill, blir det ett genrep inför serien nästa söndag.
– Jag ringer runt lite och kollar vilka som kan tänkas vara intresserade.

Och kanske kan genrepet spelas hemma på Hällåsen, där det i skrivande stund spolas för fullt.

Publicerades den 15 oktober 2016 22:46
David Hansen    


Huvudpartners