Match mot Neftyanik

Neftyaniks hörnskytte fällde avgörandet

Publicerades den 12 oktober 2013 03:20

David Hansen

Efter ca 45 minuters försening kom så nattmatchen mellan Broberg och Neftyanik igång. Förutsättningarna inför matchen var enkla. Seger för Broberg och hoppet om en kvarsfinal levde. Seger för Neftyanik, och de följer med Sandviken till kvartsfinal från grupp D. Tyvärr inträffade det senare, även om Broberg både spel- och målmässigt hade goda chanser att vinna matchen.

Broberg inledde betydligt bättre än i förmiddagens match mot Sandviken. Laget var mer på tårna och visade direkt att man vill spela kvartsfinal i World Cup. Ledningsmålet skulle, fullt rättvist, komma efter dryga sju minuter. Jonas Engström som fri med målvakten inte gjorde några misstag och satte 1-0.

Söderhamnslaget fortsatte att trumma på, och tog även ledningen med 2-0. Hörnmål av Joakim Jonsson, en hörna som en rysk spelare i sista sekund rensat undan till för att eliminera ett friläge för Jesper Öhrlund. Det absolut sista som hände i den första halvleken var att Neftyanik reducerade till 2-1. En halvlek som annars varit Brobergs.

Ryssarna kom dock igång lite bättre i den andra halvleken och matchen kändes klart jämnare. Kvitteringen kom på straff knappa tio minuter in i halvleken. En straff som lades ganska löst efter isen.

Broberg ville inte nedslås av kvitteringen och svarade omgående med att göra 3-2. Målskytt Martin Söderberg. Men fortsatt en match som stod och vägde…

Ca tio minuter kvar och en period med mycket chanser för Neftyanik. Och hörnor är ju farliga målchanser i bandy, så på den fjärde hörnan inom loppet av några minuter kom kvitteringen till 3-3. Dennis chanslös på det hårda skottet från Vdovenko.

Hörnskyttet från ryssarna fortsatte och fällde avgörandet i den sena timmen. 3-4 kom på en hörnretur och 3-5 kom även det på hörna. Ett underläge som Broberg inte kunde hämta ikapp.

Neftyanik gör nu Sandviken sällskap till kvartsfinal. För Brobergs del blir morgondagens match mot Zorkij en match av akademisk betydelse. Men laget ska ha all heder för nattens match. Framförallt den första halvleken innehöll mycket att ta med sig till vinterns seriespel.