Match mot IFK Motala

Tung, tung förlust i Motala

Publicerades den 2 december 2023 13:35

Anders Jansson    Ingemar Persson

Det blev en blytung förlust nere i Motala när hemmalaget med matchens sista aktion bökade in bollen till slutresultatet 4-3.

Broberg kom annars till spel med samma lag som senast, undantaget en förändring. Henrik Rehnvall var tillbaka mellan stoplarna efter att ha lagt handskarna på hyllan för ett par säsonger sedan. Max Bergström låg hemma i sjuksängen. Väderprognosen hade visat på fina yttre förutsättningar, men det visade sig inte stämma. Snön föll över LMT Arena och även om det inte var ett ymnigt snöfall så var det tillräckligt för att göra isen svårspelad och det blev i stor utsträckning som vanligt där nere; mer kamp en skönspel. Och det blev återigen också en tidig uppförsbacke för Broberg när Motala slog in ledningsmålet redan efter fem minuter genom Albin Rohlén, efter slarvigt bolltapp på mittplan. Man ökade också på till 2-0 i den 17:e minuten när Oskar Hulthammar hittade rätt med ett skott från vänstervinkel. Broberg replikerade relativt omgående när Fritiof Hagberg fångade upp returen efter att Jussi Aaltonen räddat Martin Söderbergs friläge. Detta i den 22:a minuten. Halvleken var jämn egentligen från start till mål och resultatet 2-1 stod sig till halvtid.

I starten av andra halvlek ökade Motala omgående på sin ledning till 3-1 efter en misslyckad hörna där skytten först missar bollen, som ändå fastnar på en skridsko och blir liggande kvar framför samme skytt som kan dra till en gång till. Och den bollen letar sig på nåt sätt in. Det är symptomatiskt nog den typen av mål vi får emot oss när det är motgång i övrigt. Men, Broberg tog tag i halvleken och var det laget som dominerade matchbilden i den andra halvleken medan Motala mestadels ägnade sig åt att ligga och dra på kontringar. Och det skapades en del på det, men Henrik Rehnvall stod för en del vassa parader. Broberg skapade också oroligheter, men det dröjde ändå till 77:e minuten innan man hittade en reducering. Jaakko Hyvönen fick testa två gånger i högerläge och hittade till slut in med 3-2. Endast tre minuter senare skapade Broberg en hörna från höger. Martin Söderberg klev fram och skickade in kvitteringen. I det här läget var det fördel Broberg. Även om det förstås var chansartat och svårspelat så kändes det som att Broberg hade momentum.

Och den gyllene chansen dök också upp i den 88:e minuten. Matteus Liw kom runt på högersidan och avlossade ett skott och på Aaltonen retur dock Martin Söderberg upp mitt i straffområdet. Han agerade väl egentligen helt rätt när han försökte fösa upp bollen högt, ovanför sittande Aaltonen. Men bollen letade sig lite för högt och träffade klockrent i ribban. Det började kännas som att vi skulle få nöja oss med en poäng, med tanke på att inte heller någon tilläggstid var aviserad så fanns det inte mycket tid att vinka på. Motala testade med ett sista anfall och lyckades också vaska fram en hörna i den sista minuten. En hörna som föregicks av en i mina ögon väldigt misstänkt offsidesituation. Även Brobergsspelarna uppfattade det så och protesterade. Men hörnan var ett faktum. Och när Broberg inte lyckades få tag på och rensa bort returen kunde hemmalaget slå in den till 4-3. När bollen passerade mållinjen stod klockan på 89:47. Och efter Brobergs avslag blåstes matchen av.

Det här är helt klart ett av de mest brutala sätten man kan förlora matcher på. Det är egentligen inget fel alls på Brobergs insats i den här matchen. Visst, det gnistrar inte, men man kämpar och sliter och står också för det mesta av det man kan kalla bandy i den här matchen. Och att själva vara ribbskott i den 88:e minuten ifrån ledningsmålet för att sen åka på den kallduschen med 13 sekunder kvar av matchen. Ja, det är brutalt men så det är just nu. Det grinar emot nåt helt otroligt för tillfället. Och extra jobbigt är det ju förstås att det är en match mot ett lag vi har bakom oss för tillfället. Dessa matcher är otroligt viktiga att vinna i det här läget. Och givetvis extra surt är det ju också när man nog egentligen förtjänar, kanske båda poängen. Nej, vi behöver få lite flyt och marginaler på vår sida nu är känslan. För det två senaste matchen tycker jag att jag sett en förändring i attityd och att man lägger ner mer hjärta i det man gör. Fortsätter man med det kommer det bära frukt framöver. Nästa tillfälle är nästa fredag då Vänersborg kommer på besök för ännu en hyperviktig match.