Match mot Bollnäs GIF

Oavgjort i midsommarbandyn

Publicerades den 21 juni 2023 21:30

David Hansen

Midsommarbandyn är verkligen en tradition som är här för att stanna! Under nästan 30 graders värme, och nära nollgradigt inomhus, gjorde ärkerivalerna upp för andra gången under konceptet ”Midsommarbandy”. Första gången var 2019, då vann Bollnäs. Ifjol stod däremot Västerås för motståndet, då vann Broberg. Och ikväll, när konceptet kördes för tredje gången blev det oavgjort.

I ärlighetens namn kanske inte resultatet är det viktigaste när det handlar om träningsmatcher. Istället brukar det handla om ”saker att ta med sig för fortsättningen”. Men i just detta fall handlar det nog inte om det heller. Det handlar snarare om att bjuda på en trevlig match, en härlig inramning och andra trevligheter innan midsommarfirande och semester.

Men när Bollnäs står på andra planhalvan handlar det om prestige. Det må vara juni, men det är alltid något särskilt med matcherna mot just Bollnäs. Och gästerna var också det bästa laget under matchens första period (jo, matchen spelades 3×30 min). Visst hade Broberg chanser, men Bollnäs var farligare och kunde gå till första periodpaus med en tvåmålsledning. Men det blev inga fler mål för gästerna ikväll…

I den andra perioden var Broberg bättre. Klart bättre än i första perioden och bättre än Bollnäs (kanske bortsett från alldeles i andra periodens avslutning). Och det blev även en reducering, genom nyförvärvet Matteus Liw. 1-2 och dags för påfyllning av kaffe (och annan dryck för de som så önskade).

Sista perioden blev även den Brobergs. Spelmässigt ganska jämn, men Broberg stod för det enda målet. I matchens slutminuter tilldömdes Broberg en straff och ”som vanligt” satte Martin Söderberg den i nätmaskorna.

Matchen slutade alltså 2-2. Tre midsommarmatcher har spelats. Och det har blivit en seger, en förlust och nu alltså en oavgjord.

Publiksiffran skrevs till 2 137 personer ikväll, nästan 1 000 fler än förra året. Tack till alla som kom, och hoppas ni liksom vi hade en riktigt trevlig kväll. Nu tar vi lite sommar, badstrand, grillning, båtliv eller annat somrigt. Sen ses vi igen för träningsmatcher och Svenska Cupen-matcher i höst i Helsingshus Arena, innan serien senare drar igång.