Målrikt i Göransson ArenaMera mål, sjunger Markoolio. Och det verkade som om lagen hörsammade honom, för mål blev det i eftermiddags i Göransson Arena. Inte mindre än 18 stycken. Hemmalaget stod dock för de flesta av målen, nämligen elva och kunde således vinna matchen med 11-7.

Sandviken visade redan från start att man inte ville ge Broberg taktpinnen. De svartklädda spelade bra, samtidigt som de gula inte riktigt kommit in i matchen. Och redan efter knappa fyra minuter hade hemmalaget tagit ledningen.

Mer skulle det bli. Christoffer Edlund (som för övrigt svarade för hela fem mål i matchen) ökade på ledningen till 2-0 efter något som får anses som bandygodis sett med neutrala ögon. Magnus Muhrén spelade elegant fram Johan Östblom som i sin tur hittade målskytten Edlund.

Broberg hade klart svårare än hemmalaget att skapa sina lägen, och SAIK utökade sin ledning flera gånger om. När dryga tjugo minuter var spelade hade hemmalaget en ledning med hela 5-0, och tränare Svenne Olsson tvingades till time out för att styra upp spelet något.  Visst hade Sandviken varit bra inledningsvis, men stundtals gick det lite väl enkelt till…

Att ligga under med fem mål i Göransson Arena i en match där målskillnaden saknar betydelse kan inte vara någon rolig känsla. Och det hade då inte varit konstigt om bortaspelarna mentalt redan var i måndagskvällens hemmamatch, redan efter tjugo minuter. Men Broberg gav aldrig upp matchen, utan fortsatte smygkämpa sig in. Stefan Larsson var den som fick spräcka nollan efter en hörnretur.

Glädjen över Brobergsmålet blev inte alltför långvarigt. Sandviken fortsatte trumma på och gjorde både sexan och sjuan. Men då började något hända…

Kanske hade Brobergslaget följt Charlotte Kalla (OS-guld) idag och inspirerats av hennes upphämtning på den sista sträckan. För strax innan halvtidsvilan gjorde Söderhamnarna ett allvarligt försök till att ta sig tillbaka in i matchen. Först födelsedagsbarnet (31 år) Jonas Nygrens reducering på hörna till 7-2, sedan Martin Söderbergs 7-3-mål. Och som om inte det vore nog hade 7-4 kunnat komma på straff strax innan halvtidsvilan, men duellen mellan de gamla lagkamraterna Stefan Larsson och Pasi Hiekkanen slutade med favör för den sistnämnda och alltså inget straffmål för Stefan.

Med hela tio mål i den första halvleken var känslan att den andra halvleken skulle kunna bli mer avvaktande, Sandviken hade trots allt en fyramålsledning och det är match igen på måndag. Men målfabrikationen fortsatte från båda lagen…

SAIK utökade sin ledning till 8-3, innan hemmaförsvaret bjöd Martin Söderberg på en riktigt fin kompispassning. Fri med målvakten gjorde inte Martin några som helst misstag och hängde in 8-4-målet.

Matchen var nu mer eller mindre avgjord, men Broberg fortsatte att smygkämpa. Lagen gjorde tre mål vardera under den sista halvtimmen, där behållningen sett med Brobergsögon måste vara Simon Folkessons framspelning till Jonas Engström som resulterade i det sjunde Brobergsmålet för dagen.

Tränare Svenne Olsson såg efter matchen både saker att ta med sig, och saker att lämna bakom sig.
– Vi kom helt fel i defensiven de första 20 minuterna. Sandviken är för bra för att släppa upp i en sådan stor ledning. Men jag är nöjd med den moral grabbarna visar, att de inte viker ner sig. Men samtidigt ska vi komma ihåg att Sandviken gjorde det riktigt bra.

Broberg tränar imorgon söndag. Och nu är fullt fokus på måndagsmatchen hemma på Hällåsen. Men att slicka några sår är det inte tal om.
– Vi hade ett bra snack nu efter matchen. Vi lämnar det här bakom oss, avslutar Svenne Olsson.

Publicerades den 15 februari 2014 19:29
David Hansen    


Huvudpartners