Match mot Ljusdals BK

Seger i inledningsmatchen

Publicerades den 13 september 2018 22:35

David Hansen

Alltsedan Champions Cup startade 2004 har cupen spelats i Edsbyn. Därför var det en trevlig bekantskap att den flyttat sju mil österut till Helsingehus Arena, som omväxling. Publiktillströmningen var också god, med gäster från alla fyra bandyorter i Hälsingland. Precis som det ska vara alltså!

Broberg spelade sin semifinal mot allsvenska Ljusdals BK, och var givetvis skyhöga favoriter på förhand. Men försäsong kan vara lite lurigt och visst visade “LBK” att laget hade kvaliteter som kunde hota hemmalaget. Inledningsvis kan särskilt nyförvärvet från Edsbyn, Joel Wilhelmsson, nämnas. Joel har inför denna säsong valt att flytta norrut, och inledde dagens match med att göra LBK:s två första mål.

Något orättvist kan tyckas, eftersom Broberg hade det mesta av spelet inledningsvis. Däremot saknades den rätta skärpan i avsluten. Vid ställningen 2-2 hade det lika gärna kunna stått 5-2.

Men 5-2 skulle även visas på matchtavlan, precis innan halvtid genom att Martin Söderberg gjorde sitt andra mål för kvällen. Ett tredje mål skulle det också bli från Söderbergs klubba, då knappa tio minuter in i den andra halvleken. Matchen var då helt avgjord, även om Ljusdal kunde reducera två gånger.

Kvällens match är svårt att dra några större växlar på. Broberg hade flest målchanser, en stor övervikt i bollinnehavet och en större tyngd i sina anfall. Ljusdal var långt i från ofarliga, och debuterande Hampus Lindén fick ingripa ett antal gånger. I slutet av den andra halvleken slappnade hemmalaget av något och borde kunnat få ut mer av sitt spel. Å andra sidan var matchen då redan avgjord.

Martin Söderberg blev tremålsskytt och stod dessutom för en framspelning till Jonas Engström. I övrigt var det en stabil laginsats, även om det finns en del saker att finjustera inför kommande matcher. Men det är ändå bara 13 september idag…