Match mot Ljusdals BK

Ljusdal nollades i annandagsderbyt

Publicerades den 26 december 2013 23:49

David Hansen

Efter lördagens match på Hällåsen där Broberg vann över Ljusdal med 8-2, var det idag dags för den klassiska annandagsbandyn. Och retur lagen emellan, eller lite av en ”back-to-back” om man så vill.

Ljusdal hade efter den senaste matchen fått utstå en del kritik över sin insats i Söderhamn, och ville göra allt för att visa att matchen vid den södra hälsingekusten var ett olycksfall i arbetet. Och visst spelade Ljusdal något bättre på hemmaplan idag, men det var fortsatt stor skillnad i kvalitet mellan lagen. Broberg vann mycket enkelt och rättvist. Slutresultatet skrevs till hela 0-6.

Det syntes i matchinledningen att hemmalaget ville göra allt för att skaka av sig den förra matchen. Och visst bjöd Ljusdal hemmapubliken stundtals på chanser och ett trevligt spel, men Broberg hade inga större problem att kontrollera Nordhälsingarna. Och chanser saknades inte heller för Söderhamnslaget.

När dryga kvarten var spelad lade de, för dagen, svartklädda in en högre växel. Något som hemmalaget inte mäktade med. Ledningsmålet kom fullt rättvist i den artonde minuten, efter att Joel Edling mer eller mindre på egen hand satt bollen i nätmaskorna.  Inte långt därefter utökades ledningen till 2-0, en hörnretur långt ut från Erik Jonsson.

Utdelningen på hörnor har inte varit Brobergs starkaste sida denna säsong. Men utdelningen kom idag lite ”radioaktivt” (läs: retroaktivt) som en känd idrottsledare skulle ha sagt. För bara några minuter efter 2-0 kom 3-0 när Martin Söderberg släppte lös sin bössa på den efterföljande hörnan…

Ljusdal hade stora problem att freda sig mot ett för dagen betydligt bättre bortalag. Innan den klassiska annandagsglöggen kunde intas i halvtid, hade Broberg ökat på sin ledning till hela 5-0.  Och ingenting talade för att Ljusdal skulle komma in i matchen.

Den andra halvleken blev, av förklarliga skäl, ingen större underhållning. Hemmalaget hade mer eller mindre gett upp matchen, medan Broberg snarare hade tankarna på lördagens hemmamatch mot Gais. För även om Broberg slappnade av betydligt, så kunde inte Ljusdal komma närmare. Bortalaget hade fullständig kontroll på händelserna. Och inte blev det sämre av att nollan kunde bibehållas i målprotokollet, där även Dennis Wasberg fick rädda en straff. Slutsiffrorna skrevs till 0-6. Joel Edling, isens kanske bäste spelare idag, satte en retur och kunde strö ännu mera salt i de djupa gulgröna såren.

Hemsidan når tränare Svenne Olsson på telefon några timmar efter matchen. Och det är en nöjd tränare i andra änden av luren.
– Det är skönt att vinna. 6-0 borta mot Ljusdal är jag helt klart nöjd med.

Svenne menar att dagens match inte skiljer sig nämnvärt med matchen i lördags.
– I stora delar är det ingen större skillnad. Vi kanske hade mer målchanser på Hällåsen, och att Ljusdal backade hem något mer idag.

I likhet med matchen i lördags blev den andra halvleken en transportstäcka till slutsignalen.
– Vi slår av lite på takten i andra. Vi pratade i halvtid om att Ljusdal skulle gå upp och pressa på oss, men då backade de hem ännu mera. Vi blev något förvånade, men redde ut det bra. Och sen rullar vi runt på alla avbytare den sista kvarten, där även ”Basse” Lönn fick spela i slutet av matchen, säger Svenne som tror att vissa spelare kan ha saktat ner på tempot i slutet av matchen med tanke på kommande matcher.

Broberg begärde time out i slutet av matchen, till synes helt utan anledning. Men det fanns en anledning.
– Roland ”Paris” Strandlund (legend i Broberg, reds.anm) är sjuk och kunde inte komma till matchen och satt hemma i TV-soffan. Magnus och grabbarna ville att jag skulle säga något i TV, och då passade vi på att göra det i en time out i slutet, avslutar Svenne.