Match mot IFK Kungälv

Knapp – men skön seger

Publicerades den 26 november 2014 23:10

Lennart Jansson    

Knapp – men skön seger

Broberg mötte IFK Kungälv hemma på Hällåsen under i stort sett idealiska yttre förhållanden. Någon minusgrad och obefintlig vind. Hemmalaget mönstrade samma lag som under den senaste matchen. Rolf Larsson tillhörde fortfarande de skadades skara, och Dennis Wasberg fick förnyat förtroende mellan stolparna.

När dagens domare Christoffer Aidesjö blåste till spel så inleddes kampen lite avvaktande från bägge sidor och mer än en hörna och ett par ofarliga avslut var allt som hände under de första minuterna av tillställningen.

Efter dryga kvarten så kunde vi notera kvällens första mål, då Adam Wijk arbetar sig fram på vänsterkanten och skickar in bollen i centralt läge, där Jonas Engström kan förpassa bollen i nät och sätta hemmalaget i förarsätet. Trots målet så fortsatte Kungälv att vara tämligen försiktiga i sitt spel. Försvarsspelet var satt i fokus och lite kryddat med lyft mot de främre linjerna, där framför allt Lukas Persson och Mikael Lindberg var de aktiva.

Dennis Wasberg får träda i aktion på allvar efter dryga tjugo minuter på en hörna får han göra en stark dubbelräddning.  Ett par minuter senare kommer Jonas Engström igenom på vänsterkanten men blir hakad med ett straffslag  som följd. Martin Söderberg glider fram till punkten för att förvalta läget. Martin sätter dock bollen stenhårt i målvaktens högra stolpe, det gjorde att Broberg fick spela med en man mer under den närmaste tiden.

Den första halvtimmen hade Broberg ett ganska stabilt grepp om handlingarna men Kungälv får allt mer att säga till om ju längre tiden går och med tio minuter kvar av halvleken kommer några olyckliga minuter först kan Lukas Persson komma igenom på en lyftning och runda Dennis i målet. Minuten senare kan samme man ge gästerna ledningen efter att Brobergsförsvaret misslyckats med en rensning och gett Persson öppet spår mot Wasberg.

Målet innebar att Kungälv satsade allt mer på defensiven, med i stort sett hela laget på egen planhalva och gjorde det oerhört svårt för hemmalaget att komma i närheten av gästernas mål. En kort stund senare var gästerna oerhört nära att utöka ledningen efter lite släpphänt hemmaförsvar. Svaret från Broberg kom dock som ett brev på posten, det var Jonas Nygren som hittade rätt från vänsterläge, helt på egen hand.

En temposvag första halvlek, där Broberg inte kom underfund med gästernas defensiv, spelmässigt hade dock Broberg ett visst spelövertag, men de heta chanserna var dock lätt räknade.

Inledningsvis av den andra halvleken stod matchen och vägde, de hetaste chanserna hade måhända gästerna men en inspirerad Dennis Wasberg höll målet rent från påhälsning.

Drygt tjugo minuter in på halvleken så kom halvlekens första mål, Adam Wijk skickar fram en lyftning mot offensivt område, som Martin Söderberg kunde forcera in i nätet bakom en duktigt målvakt.

Kungälv försökte att flytta fram sina positioner efter målet men de riktigt heta chanserna uteblev och Dennis kunde utan större besvär hålla målet rent från påhälsning och Broberg kunde hålla undan under den resterande matchtiden, och Broberg kunde räkna in en knapp men ack så skön seger.

En match där Dennis Wasberg i målet stack ut på ett positivt sätt, i övrigt var det ganska slätstruket. Adam Wijk skall i alla fall ha beröm för en stabil insats, även Jonas Nygren kan känna sig nöjd med insatsen.

Huvudpartners

Samarbeten