Klar seger mot LjusdalTorsdagen den andra oktober var det dags att ställas mot Ljusdal i bandykyrkan i Edsbyn med den udda speltiden 17.30. Broberg ställde upp med Dennis i målet och bland utespelarna så saknades Joakim Jonsson och Jesper Öhrlund.

Undertecknad missade den första kvarten, och därmed även Brobergs ledningsmål av Jonas Nygren. Så i övrigt finns inte mycket att kunna säga om inledningen. När väl kontakt var etablerad med sändingen, all eloge till Ljusdals Lightnings för ett väl genomfört försök, så var Broberg det spelförande laget och massor av chanser skapades framför en storspelande Ljusdalsmålvakt.

Därför kändes det lite oförtjänt att Ljusdal lyckades kvittera efter dryga tjugo minuters spel, genom nye Marinov framspelad av gamle Daniel Skarps som här debuterade. Återstoden av halvleken var i stort sett allt spel förlagt till vår offensiva planhalva, men närmare än stolpskottet av Vadim Arhipkin kom man inte, utan det oavgjorda resultatet stod sig halvleken ut.

Jonas Nygren var den som styrde det mesta av spelet och gjorde det på imponerande sätt, även Robert Dammbro var klart till sin fördel tillsammans med våra Larssons, såväl Rolf som Stefan. Adam Wijk gjorde en stark insats på halven och försvarslinjen i sin helhet höll rent framför en, inte allt för hårt belastad Dennis Wasberg. I stort bör laget vara nöjt med spelet under den första halvan av matchen, med undantag för effektiviteten som har blivit något av ett förbättringsområde för framtiden.

Broberg fick något av kalasstart av den andra halvleken när Rolf Larsson höll sig framme och fick in ledningsbollen efter att Vadim skapat läget men blev neddragen. Nu väntade vi på att Broberg skulle skärpa tempot ytterligare för att på allvar avgöra tillställningen. I stället så gick tempot ned och Ljusdal tilläts att komma in i matchen och under några intensiva minuter hinner laget med att såväl kvittera som ta ledningen.

Kvitteringen kommer på en hörna skjuten av ryske Marinov, som efter vissa besvär kunde se bollen hamna i nätmaskorna bakom Dennis. Några minuter senare tar Ljusdal även ledningen, detta genom vår gamle bekanting, Emil Melin som framspelas av provspelande Daniel Skarps och fri med Dennis gör Melin inget misstag.

Målet väckte Broberg och kvitteringen lät inte vänta på sig, då Rolf Larsson tog vara på ett försvarsslarv i Ljusdals försök att starta ett anfall. Målet tände Broberg än mer och en hel del chanser skapades där avslut noterades av såväl Adam Wij som Stefan Larsson utan resultat, innan Jonas Engström såg till att åter sätta Broberg i förarsätet efter att ha framspelats av Adam Wijk och avslutat med att sätta bollen i nättaket i vänsterläge. I matchens slutskede så kan sedan Jonas Nygren se till att Broberg avgör matchen på en hörnretur.

Broberg kan se tillbaka på en väl genomförd match, till stora delar i alla fall, även om intensiteten inte satt i högsätet. Goda insatser noterades av vårt rutinerade garde i form av Jonas Nygren, kanske planens främste aktör, Adam Wijk visade åter att han kommer att bli en tillgång i vinter. Försvaret agerade mycket stabilt, med vissa skönhetsfläckar. Våra två Larssons var även de bland de mest framträdande. Framåt skapade Martin Söderberg en hel del men effektiviteten fanns inte i aftonen. Vadim gjorde en del aktioner som visade att han blir en stor tillgång.

Publicerades den 2 oktober 2014 21:12
Lennart Jansson    


Huvudpartners