Publicerades den 23 november 2016 22:52

Hans Ivarsson

Broberg hämtade hem två viktiga poäng från Kalix.
Hemsidan får en pratstund med Patrik Fryklund precis när lamporna släcks på Kalix IP.

Seger med 4-2 mot Kalix på bortais. Broberg gick tidigt fram till 0-2 genom Jonas Engström och Jesper Öhrlund. Hur såg matchen ut från långsidan?
-Perfekta förutsättningar med minus två och kanonis. Vi är väl främst nöjda med första halvlek, förutom bjudmålet till 1-2. Men vi utökar till 1-3 genom Fritjof Hagberg på pass från Nygren.

En bit in i andra halvlek reducerar Kalix till 2-3. Blev det oro i laget?
-Nej, ingen direkt oro, men dom hade några tillfällen. Bland annat ett skott i stolpen. Sedan kan Jocke Jonsson sätta en av våra hörnor till 2-4. Det kändes ju bra! Kalix fick för övrigt inte med en enda hörna under matchen.

Broberg packade in tre defensiva spelare på botbänken under matchens tio sista minuter. Blev det lite skärrat i dom bakre regionerna?
-Nja, det tar ju en liten stund att sortera ut våra positioner, men vi håller bollen bra inom laget.

Finns någon att plussa särskilt i kväll?
-Vi gör ju en klart bra match sett till lagspelet, men visst såg Vadim riktigt pigg ut efter sin (ofrivilliga) vila.

Tätt på given nu. Hur ser programmet ut fram till avslag på fredag klockan 19?
-Vi tar oss ner till Luleå för att sova och flyger i morgon förmiddag. Därefter ett träningspass i morgon eftermiddag.