Match mot Kalix Bandy

Räddad pinne i Kalix

Publicerades den 8 november 2017 21:30

David Hansen

Broberg hämtade ikväll upp ett 3-0-underläge till 3-3 och hade bud på ledningsmålet dessutom. Matchen slutade dock med en poäng vardera, där Söderhamnslaget kom igång alldeles för sent…

Matchen inleddes väldigt avvaktande och det inledande underhållningsvärdet var lika lågt som publiktillströmmningen på Kalix IP i ”derbyt” mot Broberg. Hemmalaget tog ledningen efter dryga tjugo minuter, men någon ”fara på taket” var det inte tal om. Broberg fortsatte, men lyckades inte skapa några farligare chanser.

Kalix kunde istället utöka sin ledning till 2-0 några minuter från halvtidsvilan. Och Broberg blev märkbart skärrade och lite otåliga. Hemmalaget hade ganska bra kontroll på matchen, och halvtidspausen var nog välkommen för bortalaget att få prata ihop sig.

Istället för reducering fick hemmalaget även nästa mål. Ett hörnmål, och nu var goda råd dyra för gästerna. Kalix hade en tremålsledning och såg ut att kunna gå ifrån till en säker seger.

Men det svänger fort i idrott och i synnerhet i bandy. Genom två mål inom loppet av dryga minuten av Robin Redin (!) var matchbilden en helt annan. Robin var kanske inte den som hade lägst odds som den som skulle vända matchen med två snabba mål, men bandy kan ju vara oförutsägbart… Att Jesper Öhrlund fixade kvitteringen någon minut senare innebar att Broberg gått från tremålsunderläge till likaläge på tre minuter. Och hemmalaget tog givetvis Time Out.

Känslan vid 3-3 var att Broberg skulle göra något mål till, för nu hade nämligen Söderhamnslaget tagit över matchen och bjöd på en helt annan bandy än i den första halvleken. Men trots uppradade hörnor och farliga lägen kom aldrig ledningsmålet. Däremot avstyrde Henrik Rehnvall i Brobergsmålet undan flertalet farliga lägen för hemmalaget.

Inför matchen var känslan antagligen att ett oavgjort resultat vore en besvikelse. Vid 3-0 var sannolikt samma känsla att oavgjort skulle vara helt okey. Men direkt efter kvitteringen sa samma känsla att Broberg borde vinna. Så bedömningen om en poäng på Kalix IP är godkänt eller inte överlåter jag till läsaren…

Hemmamatch på fredag mot Vetlanda, återigen en viktig match. Observera matchstart redan kl 18. Vi ses i Helsingehus Arena!