Match mot Kalix Bandy

Målrik seger mot Kalix

Publicerades den 7 januari 2017 22:31

Anders Jansson    Broberg Bandy

Broberg är tillbaka på vinnarspåret igen efter den mindre lyckade insatsen borta mot Vänersborg i torsdags. Kalix avfärdades enkelt hemma på Hällåsen med siffrorna 10-5. En match där nog siffrorna egentligen borde varit ännu lite större.

Perfekta förutsättningar för bandy på Hällåsen denna lördagkväll. 4 minusgrader och klart väder. I hemmalaget saknades fortsatt Magnus Fryklund och Jocke Jonsson. Således även idag var det Robin Redin som tog hand om liberoplatsen och Robert Dammbro om kaptensbindeln. Ingen direkt blixtrande start på matchen. Ett lågt, och slarvigt, spelande Kalix höll tätt i drygt tretton minuter innan Adam Wijk forcerade in bollen efter en tilltrasslad situation i straffområdet. Två minuter senare fick Jesper Öhrlund träff på en vänsterhörna. Bollen stoppades tillfälligt av muren på mållinjen men slank till slut in till 2-0. Kalix hade några minuter därefter en boll i mål, som dock korrekt dömdes bort för offside. Istället kunde Broberg öka på till 3-0 i den 24:e minuten när Joel Wigren serverade en perfekt macka i djupet till Martin Söderberg som kunde vända upp och rulla in bollen till höger om en utrusande Abbe Bodin. Vackert mål!

I den 27:e minuten var det dags för Söderberg igen. Denna gång serverad ute till vänster från Filip Skoglund. Fel håll för högerskytten Söderberg som ändå lyckas hitta luckan mellan benen på Abbe Bodin ur dålig vinkel. Efter knappt 35 spelade minuter kom 5-0, när Vadim Arkhipkin fick bollen av Robert Dammbro, klev igenom och klippte upp bollen i det vänstra krysset. Efter detta hade Kalix en period där det skapades lite mer framåt och det kom också en reducering när Johan Sundqvist i den 38:e vickade sig igenom hela hemmaförsvaret och lyfte in 5-1. Fler mål blev det inte i den första halvleken. Närmast var Jesper Öhrlund med ett rungande ribbskott i slutet av halvleken.

Andra halvlek 4 minuter gammal när Martin Söderberg fick bollen ute till höger från Vadim Arkhipkin, accelererade runt sin försvarare och smällde dit 6-1 i bortre burgaveln. Kalix reducerade till 6-2 i den 55:e minuten genom Johan Sundqvist återigen. Men glädjen blev kortvarig då Broberg i samma minut ökade på till 7-2. Denna gång genom Vadim Arkhipkin efter ett fint anfall där Martin Söderberg skickade en lång passning från höger ut till Vadim i vänsterläge som kunde lyfta bollen i nät. 8-2 kom i den 57:e minuten efter en fantastisk långlyra från Adam Wijk som Jonas Engström behärskat plockade ner och placerade bakom Abbe Bodin. Omkring fem minuter senare gjorde Stefan Larsson 9-2 efter en retur från en brytning av bortaförsvaret. Kalix reducerade till 9-3 på straff innan Stefan Larsson fullbordade det tvåsiffriga resultatet till 10-3 i den 73:e minuten, efter en flippersituation framför Kalixmålet. Här gick matchen i stå en aning och Kalix reducerade två gånger till, båda gångerna på hörna och slutresultatet stannade på 10-5 till hemmalaget.

Det var förstås aldrig något snack om vart poängen skulle hamna ikväll. Broberg hade kontroll på matchen fullständigt och resan mot slutspel går vidare!