Jenisej blev för svåraWorld Cup är över. Ja, åtminstone för Brobergs del. Det krävdes seger i dagens match mot ryska Jenisej, vilka tyvärr var för starka idag. Förhandsfavoriterna vann med 6-2, även om Broberg inte på något sätt behöver skämmas.

Jenisej inledde matchen bäst, men Broberg stod emot bra. En ledning med 2-0 hann noteras innan Broberg kunde reducera. Henrik Rehnvall gjorde ett utkast till Martin Söderberg, något ingen i Jenisej verkade vara beredd på. Fri med den ryske målvakten och med gott om tid gjorde Martin Söderberg inga misstag.

Cirka fem minuter innan halvtidsvilan utökade Jenisej ledningen till 1-3. Det rådde en del tveksamheter kring målet. Om bollen sparkades in eller inte får vara osagt.

I den andra halvleken utökades den ryska ledningen till både 1-4 och 1-5, båda målen genom den förre Vetlanda- och Sandvikenspelaren Christoffer Edlund. Och i detta läge kändes matchen mer eller mindre avgjord. Att sedan Jenisej gjorde 1-6 med knappa kvarten kvar genom en lobb, får tillskrivas kapitlet för akademisk betydelse…

Precis innan slutsignalen reducerade Broberg till 2-6 genom Stefan Larsson på hörna. Och närmare än så kom aldrig Broberg en kvartsfinal i årets upplaga av World Cup.

Brobergstränaren Svenne Olsson var inte helt missnöjd trots förlusten. Han menar att Broberg stod upp emot Jenisej och att siffrorna 2-6 är i överkant. Men han medger samtidigt att Jenisej var det bättre laget över 60 minuter.
– Grabbarna står upp riktigt bra. Tyvärr har den norska domaren lite för stor respekt för Jenisej, och 1-3-målet ska dömas bort för spark.

Jag tycker att ni gör en bra första halvlek trots underläge!
– Ja, vi gör många bra saker. Vi gör även bra saker i andra, men har lite marginaler mot oss vid både 1-4 och 1-5. Jenisej får göra lite för enkla mål.

– Bortsett från matchen mot Zorkij tycker jag vi gör två bra matcher. Mot Edsbyn tycker jag vi ska vinna.

Vad har ni fått för kvitton i helgen?
– Jag var lite orolig över att vi skulle vara slitna efter Svenska Cupen. Vi spelade ju där med tolv spelare, och det sliter. Utifrån det tycker jag vi har gjort en bra insats i helgen.

Nyförvärven, hur tycker du att de har smält in i Broberg under försäsongen?
– De tillför alla mycket i vårt spel. Vadim växer för varje match, Simon Blomkvist gör det riktigt bra som back som är en ovan position för honom. Adam Wijk tillför väldigt mycket och Henrik Rehnvall konkurrerar på allvar med Dennis Wasberg om sysslan som målvakt, avslutar Svenne Olsson innan han beger sig till arenan igen för att beskåda Edsbyn-Zorkij.

Jonas Nygren spelade inte mot Edsbyn och Jenisej p.g.a. skada. Enligt honom själv är det känningar i insidan av låret. Han hade känningar redan innan cupen, och testade i torsdagsmatchen. Något som inte riktigt fungerade för honom. Men enligt egen utsago ska inte seriepremiären vara i någon större fara.

Hemsidan träffade även Robin Redin i Sandviken. Han tycker att rehabiliteringen efter operationen går enligt plan och han ska på kontroll kommande onsdag. Återstår att se där, men enligt honom själv känns allt bra.

 

Publicerades den 11 oktober 2014 14:19
David Hansen    


Huvudpartners