Match mot Tellus

Säsongens nionde (!) kryss

Publicerades den 10 januari 2018 21:35

Anders Jansson

Den viktiga matchen mot Tellus på Zinkensdamm slutade som de flesta matcher denna säsong med ett oavgjort resultat, 4-4. Och återigen alltså endast en pinne för Broberg i jakten på slutspelsplats.

Broberg kom till Zinken för att möta Tellus i den första i raden av flera matcher nu som nästan har lite slutspelskaraktär. Att vinna är nu väldigt viktigt för att ha en möjlighet att knipa den sista slutspelsplatsen. Bortalaget mönstrade sånär samma lag som senast med skillnad att Robin Redin saknades på grund av skada och Jesper Öhrlund istället återkom i laget.

Matchen startade lite utan linjer och en aning rörigt. Det var Tellus som ändå startade bäst och hemmalaget tog också ledningen redan i den tredje minuten efter att Broberg tappat boll på egen planhalva. Målet gjorde Jonas Enander. Det dröjde till den tolfte minuten innan Broberg skapade sin första egentliga målchans och det var på en hörnvariant. I den 15:e minuten kom så kvitteringen på, hör och häpna, hörna! Brobergs statistik i denna gren är allt annat än imponerande, men här, på
lagets andra hörna ställde Jonas Engström upp sig som sista skytt och klappade in vänsterhörnan stenhårt i det vänstra krysset. Några minuter senare hade Broberg vänt på steken sedan Martin Söderberg, åkte fint i djupet och plockade ner lyftet från Robert Dammbro och rundade målvakten. Broberg var inte nöjda med att bara göra mål på en hörna. På lagets tredje, även den från vänster, drog Linus Forslund till som första skytt. Bollen såg ut att gå via ribban in i mål.

Broberg hade såhär långt tagit över kommandot en aning även om matchen var relativt jämn. Tellus hittade en reducering i den 26:e minuten efter en bra prestation av Elias Engholm till 2-3. Halvlekens målskytte avslutades av Broberg när Vadim ”Arkapachkin” som han fick heta i dagens sändning skrinnade sig loss, rullade ut för Linus Forslund till höger, som väggade tillbaka till Vadim inne i straffområdet som bara hade att sätta klubban på bollen och rulla in den i öppet mål.
En halvlek som Tellus startade piggast men Broberg alltmer tog över och ledningen var helt i sin ordning i halvtid.

Om första halvlek var hyfsat underhållande så var den andra halvleken raka motsatsen. Broberg såg ut att vara lite försiktiga och bevakade sin ledning inledningsvis. Knappt 20 minuter in i den andra halvleken hade man dessvärre inte någon ledning att bevaka längre. Tellus reducerade och kvitterade
på två hörnor, varav den första var frukten av ett väldigt slarv från Moisala i försvaret. Därefter hände inte mycket. Två lag som lyfte långt och hoppades på slumpsituationer. Någon enstaka situation uppstod men det var inte mycket att skriva hem om. Matchen slutade 4-4 och Broberg fick lämna Zinken med sitt nionde kryss för säsongen, vilket är en helt obegriplig siffra.

Jag har ingen vidare analys av detta. Tycker Broberg såg rätt bra ut i första halvlek och hittade mycket ytor i Tellus. I andra vet jag inte vad som hände. Vad jag vet är att en 4-2 – ledning borta mot Tellus bör förvaltas på ett bättre sätt. Speciellt i det läget vi nu befinner oss i.