Match mot IK Sirius

Stark upphämtning ikväll av Gurt på ett blött Studan! 

Publicerades den 29 november 2017 21:58

Broberg Bandy    

De två lag som i en spelarenkät inför säsongen spåddes att bli årets positiva överraskningar möttes i kväll på Studenternas i Uppsala. IK Sirius på bortaplan brukar inte vara någon lätt uppgift för något lag och utan att ha superkoll på statistiken så har man som brobergare upplevt många förluster på denna arena…

Sirius börjar första halvlek väldigt starkt och kommer igenom på Brobergs vänstersida ett flertal gånger. Redan i matchminut 3 missar Heinonen i hemmalaget ett jätteläge, 4 minuter senare har Sirius ett skott i stolpen och ytterligare några minuter senare gör hemmalaget 1-0 helt rättvist. Bara 4 minuter senare är det dags för 2-0, då Teemu Määttä snappar upp ett snabbt utkast till vänster och skrinnar runt brobergsförsvaret och trycker in bollen i mål. Sirus fortsätter i samma stil och hade kunnat göra både 3 och 4 mål, men istället får bortalaget en till synes väldigt billig straff som Martin Söderberg smäller in och Broberg är med i matchen igen. Efter detta mål så kommer Broberg in i matchen på ett bättre sätt och man skapar en hel del chanser och känslan är att Broberg kommer att kvittera. Lika oförutsägbart som Brobergs senaste mål så är det istället Sirius som gör 3-1 genom Markus Kumpuoja i den 40 minuten. Jobbigt mål för Broberg som i det läget på allvar är med i matchen igen. Värre skulle det bli för i minut 44 så skickar hemmamålvakten återigen iväg ett jätteutkast som Määttä plockar ned -trots uppvaktning från brobergsförsvaret- och han sätter den snyggt bakom Rehnvall.
Tung avslutning på första halvlek för gurt men inte orättvist sett till chanser och spelbild även om siffrorna vår något i överkant. Det skall också tilläggas att isen var väldigt svårspelad för bägge lagen, då framförallt regnandet gjorde isen knottrig med mycket hoppande och svårbemästrade bollar som följd.

Andra halvleken börjar bra för Broberg då Robin Redin gör 4-2 redan efter 4 minuter i en tilltrasslad situation i straffområdet, där Redin är den som till sist får trycka in bollen bakom Kjellsson. Broberg lyckades få till defensiven bättre i andra halvlek och backade ned lite lägre i plan samtidigt som man offensivt fick bättre fart, främst genom Vadim Arkhipkin och Linus Forslund som satte en helt annan fart än i första halvleken. Det gav också resultat då man i den 60 minuten gjorde 4-3,när Arkhipkin flippade från högerposition till Söderberg som plockade ned bollen i straffområdet och snyggt rundade målvakten och la in bollen i nät. Det var också Arkhipkins fart som låg bakom 4-4 då han blev upphakad till vänster i straffområdet och domare Labe blåste för straff till Broberg. Söderberg satte straffen säkert till vänster om målvakten och läget var helt utjämnat i den 66 minuten.
Isen gjorde att det blev mycket lyft åt bägge håll under slutdelen av matchen då det var näst intill omöjligt att spela efter isen, och jag tycker ändå att Gurt behärskade det något bättre än Sirius och sett till hela andra halvleken var Broberg det något bättre laget.
3-målsskytten Söderberg säger om matchen att ”de var ju inge höjdarväder att spela i… men vi släpper för många billiga mål i första men krigar till oss ett X i andra. I halvtid sa vi att vi måste se till att vinna duellerna och fortsätta lika framåt”. Om sina 3 mål i matchen säger Söderberg att; ”Det känns alltid bra att göra mål, men vi åkte till Uppsala för att ta två poäng och åker hem med en, så det är inte godkänt”.

Starkt av Broberg att hämta upp ett 3-måls underläge efter första halvleken och kul att se en förändring i den andra då man lyckas nolla hemmalaget samtidigt som man får en bättre fart i offensiven. De positiva bitarna jag kommer ihåg från dagens match är: Rehnvalls fantomräddning i krysset, Arkhipkin och Forslunds andra halvlek samt 3 mål av Söderberg.

Blir spännande att se vad laget hittar på mot Sandviken hemma i Helsingehus Arena på fredag.

Se highlights från matchen på https://www.bandyplay.se/watch/6881

//Lillgäddan

Huvudpartners

Samarbeten