Match mot IK Sirius

Baktakt mot Sirius

Publicerades den 11 september 2023 10:39

Anders Jansson    Ingemar Persson

Det blev en tydlig förlust borta mot Sirius i den tredje matchen i Svenska cupen. Slutresultatet 7-3 till Sirius var inte mycket att säga om.

Det blev lite av ett bakslag för Broberg efter den fina insatsen mot Edsbyn i torsdags. I söndagens match mot Sirius var man aldrig nära att hota eller komma upp i den kollektiva nivån som man gjorde mot Edsbyn. Det började illa med att Sirius tog ledningen redan innan minuten var spelad och sedan gick ifrån till 4-1. Broberg reducerade till 4-2 innan halvtid och förhoppning fanns om att kunna gå in starkt i andra halvlek. Men när Sirius relativt omgående i andra halvlek ökade på till 5-2 kändes läget hopplöst. Broberg brände en straff (vilket även Sirius gjorde) men lyckades senare reducera till 5-3 och hade då en bra period, vilket tvingade Sirius till en timeout. Men närmare kom man inte och istället kunde hemmalaget rinna ifrån till 7-3.

Broberg kom aldrig riktigt in i den här matchen och kändes inte helt påkopplade. Det slarvades mycket och blev för mycket jobb en och en, både i defensiven och offensiven. Nu blir det 10 dagars uppehåll till nästa match mot Sandviken, hemma i Helsingehus den 22 september.