Match mot IK Sirius

Stabil seger mot Sirius hemma på Hällåsen

Publicerades den 14 december 2016 21:39

Broberg Bandy    Hans Ivarsson

Broberg kom till dagens hemmamatch som skyhöga favoriter och infriade favoritskapet på ett väldigt säkert sätt. 6-2 slutade matchen och lagen vann en varsin halvlek, men känslan efteråt var att hemmalaget var närmare en riktig storseger än vad slutresultatet speglade.

Matchen började lite avvaktande med fokus på försvarsspelet av de bägge lagen. Broberg tar succesivt över matchen och när Martin smällde in 1-0 ur högerläge efter assist av Vadim så var det helt rättvist. Efter målet trycker Broberg på och Sirius skapar ingenting, man varierar spelet mer och både Öhrlund och Engström blir helt friställda efter fina lyft. Sirius tvingas ta timeout redan efter 21 minuter…
Spelbilden med ett hemmalag som dominerar, spelar väldigt säkert och ligger helt rätt i sina positioner fortsätter. 2-0 kommer i 25:e minuten efter att ett fint skott utifrån av Nygren räddas av Siriusmålvakten Henrik Kjellsson, som utan någon större hjälp av sitt försvar får se Öhrlund smälla in returen på nära håll. 6 minuter senare är det dags igen; Engström trampar runt Siriusförsvaret på vänsterkanten och rullar snyggt in 3-0 målet ur svår vinkel. I detta läge avgörs matchen när Broberg inom ytterligare 3 minuter gör 2 mål; först Öhrlund som plockar ned ett lyft från Wijk och skjuter in 4-0 i den 33 minuten, därefter rakar Söderberg in 5-0 efter ett inspel av 16-årige junioren Mathias Hallberg som får göra sin första elitseriepoäng! Sirius mäktar med 1 skott på mål i den 29 minuten vilket säger en del om matchbilden.

I den andra halvleken hade Sirius lyckats tighta ihop försvaret något för att om möjligt hålla nere förlustsiffrorna. En fin hörnvariant för Broberg i 53 minuten friställde Wijk som satte upp den i nättaket till 6-0. Första 15 minuterna av halvleken kändes det som att hemmalaget gick för en ny storseger men spelet gick ned i tempo och blev lite omständigt sista 30 minuterna. Sirius lyckas skapa en hörna som resulterar i 6-1 i den 74 minuten och i den 82 minuten får man en straff efter att Kumpuoja blivit neddragen i straffområdet, som fastställer slutresultatet till 6-2. Sirius var en beskvikelse idag för den som hoppats på en mer omväxlande match, detta självklart beroenden på det sätt Broberg genomförde matchen, men ett skott på mål förutom målen är ändå inte godkänt. Hemma på Studan på Fredag kommer förmodligen dom blåsvarta att bjuda ett helt annat motstånd så en liten varning får utfärdas.

Brobergs junior, Mathias Hallberg, som tog sin första poäng idag i elitserien säger själv att ”vi spelar bra i första men viker ner oss lite i andra men det blev två poäng så det får vara godkänt”. Om sin assist som ledde till 5-0-målet säger han att ”det känns alltid kul att få göra poäng och extra rolig med första i elitserien… jag la in den och hoppades på det bästa och sen blev ju Martin väldigt ren och kunde lägga in den på volley”.

Sammanfattningsvis så var hemmasegern säker och jag imponeras av det sätt Broberg spelar i första halvlek och som blivit lagets signum efter att halva serien är avklarad; en säker defensiv i första hand och full fart framåt när tillfällen ges. Målskyttet spreds också ut på flera händer vilket lovar gott inför framtiden. Wasberg hade nog kunnat gå till kiosken och vridit en korv i första halvlek utan att det märkts.

Se höjdpunkterna HÄR på Bandyplay.se

//Lill-Gäddan

Huvudpartners

Samarbeten