Match mot IFK Vänersborg

Nollade i Vänersborg

Publicerades den 5 januari 2018 20:58

David Hansen

Vänersborg vann ”streckmatchen” mot Broberg komfortabelt med siffrorna 8-0. Brobergsfostrade Joakim Hedqvist hade stor del i hemmasegern, med sina fem mål.

Vänersborg inledde matchen bäst. Redan efter två minuter hade hemmalaget skaffat sig en straff, men där stod Henrik Rehnvall för en kanonräddning. Men hemmalaget fortsatte och lyckades något senare få till ledningsmålet. Straffmissen revanscherades, då samme Joakim Hedqvist satte ledningsmålet.

Det fanns flera bud på både 1-1 och 2-0 den kommande tiominutersperioden, det skulle dock bli det senare. Hemmalaget tilldömdes straff efter en mycket svårbedömd situation, där domaren sannolikt ansåg att Brobergsspelare stod för ett bakåtspel till egen målvakt. Nåväl, denna gång satte Hedqvist straffen och gav hemmalaget utökad ledning.

Halvtidsställningen skrevs till 4-0, efter två ytterligare Vänersborgsmål. Det fjärde målet var ett sånt där psykologiskt mål, på hörna precis innan halvtidsvilan. Vänersborg hade varit det bättre laget i halvleken, men siffrorna kanske var något i överkant.

Psykologiskt viktiga mål var det ja… Att få ett mål emot sig precis innan halvtid är aldrig bra. Att få inleda den andra halvleken direkt med ett baklängesmål vid ett fyramålsunderläge är knappast roligt heller. Men så var faktum ikväll, målskytten behöver vi inte nämna igen. Att samme målskytt stod för 6-0 knappa tio minuter senare är något matchavgörande, om det inte redan var avgjort.

Broberg hade flera bud på att reducera, men denna kväll var inte bara Vänersborg bättre. Det handlade även om de berömda marginalerna, som Vänersborg ofta hade på sin sida och Broberg emot sig. Det var absolut inte så att marginalerna avgjorde, men det var tydligt vilka som hade dessa med sig…

6-0 stod sig länge innan hemmalaget spikade slutsiffrorna till 8-0. Att Broberg inte satte sin straff strax före slutet säger det mesta om matchen ikväll. Vänersborgs målvakt Kimmo Kyllönen ska berömmas för sin insats ikväll, normalt sett borde någon av hans fantomräddningar gett ett bortamål.

Nej, det här var långt ifrån en bra insats av Broberg. Glöm och gå vidare!