Publicerades den 7 februari 2018 21:30

Broberg Bandy

Blytung afton i Motala!

Broberg kom till onsdagens match med klara förutsättningar. Vinst, annars skulle slutspel kännas alltmer borta. En poäng bakom IFK Vänersborg som mötte Vetlanda på bortaplan utan stjärnduon Löfstedt/Andersson var förutsättningarna innan avslag. Inte perfekta förutsättningar för att resultaten skulle gå vår väg alltså. I Broberg saknades återigen Jonsson x2, Edling samt Öhrlund.

Broberg skulle dock få en smakstart i det lätta snöfallet över XL Bygg Arena, innan fem minuter var spelade hade både Nygren & Engström hittat nätet. Även Wijk skulle fylla på med 0-3 en kvart senare då han drog till med en distinkt bandyvev istället för sitt patenterade hockeyslagskott på en hörnretur. Men där någonstans tog det roliga slut för Broberg, dryga 20 minuter senare när domare Labe blåste halvtid hade hemmalaget vänt till 4-3 efter bla. två hörnmål även de. Sanslös utveckling, där hemmalaget bevisar hur psykologiskt viktiga de där snabba reduceringsmålen är, samt att Broberg lever upp till klyschan att ”det finns inget svårare än att leda med 3-0.”

Andra halvlek började något trevande, där Motala försvarade ledningen de hade utan att på något sätt ”parkera bussen”, eloge till hemmalaget för det. Men Gurt får inte till några riktiga farligheter under minut 46-65 förutom ett par halvchanser. Men tid fanns kvar, men dock precis när man satt och vänta på att Broberg skulle börja bli lite mer desperata och gå för kvitteringen så frispelas Kettunen i hemmalaget och fri med burväktare Bergström sätter han 5-3, trots att Max är millimetrar ifrån att rädda och tvingas se bollen sakta studsa in i mål.

Broberg skulle dock svara omgående, för inom loppet av bara fem minuter så hade både Söderberg klivit in i handlingen och satt 5-4 även han på hörna, för att sen se Engström kvittera bara minuten senare då han på flip in i straffområdet från kanten av Vadim klippte till på ren midsommarbrännsbollsmané, typ.

Säg dock den glädje som varar, matchens sjätte hörnmål kom i 82:a minuten, dock för Gurts del var det hemmalagets Nordlund som gjorde det. Blytungt förstås, men vi skulle resa oss ännu en gång då Wijk gör sitt andra mål för matchen då han glider igenom på fin pass från Forslund och sätter 6-6 i den 88:e minuten.

Men säg dock den glädje som var.. Ja just.. ja, historien skulle hinna upprepa sig ännu en gång då Motala får ett sista anfall i den 93:e minuten och efter 92.41 sätter Kettunen 7-6 till hemmalaget i öppet mål efter fint förarbete från ryssen Klyushanov längs kortlinjen. Vild glädje bland de blå förstås, medans i Söderhamn satt nog fler än undertecknad och bara gapa för att sen utbyta några svordomar som inte många mödrar i Söderhamns kommun skulle vara stolta över. Särskilt eftersom de bara var 1,5 min övertid annonserad.

Tung förlust såklart, dock ska vi inte hänga läpp ännu då Vetlanda BK gjorde oss en tjänst genom att slå IFK Vänersborg med 5-3 vilket gör tabelläget oförändrat med IFK en poäng tillgodo på sista slutspelsplatsen. I nästa omgång möter Vänersborg Kalix hemma medans Edsbyn gästar Helsingehus Arena. Två hemmasegrar där gör läget likväl oförändrat inför sista omgången där Broberg åker till Västerås för att möta avsågade Tillberga medans Vänersborg åker till skräck-kyrkan i Edsbyn.

Allt att lira för, framåt Gurt! Vi ger aldrig upp!