Härlig viktoria i Vänersborg!Tränare Alftin måste vara nöjd med lagets insats mot Vänersborg ikväll, efter en skön bortavinst med fem mål mot tre.

– Jajamän!! Det är riktigt starkt att åka ner 50 mil och hämta hem båda poängen.

Hur såg planen ut inför match?

-.Vi har bra koll på hur och vart på banan dom vill spela, men trots det så får vi bekymmer när dom spelar sånt intensivt anfallsspel med bra passningar och skridskoåkning. Vi måste sätta vår defensiv prickfritt.

Första 45 måste ha varit händelserika och spännande. Vänersborg smäller in första hörnan och Nygren kvitterar på vår första. Därefter kliver Martin Söderberg in i handlingen med två fullträffar. Hur såg det ut på plats?

-Vänersborg börjar som sagt ”furiöst”, men vi tappar aldrig koncepten.
Dessutom är vi effektiva och sätter våra lägen när vi bemannar bra i deras straffområde.

Broberg skapar tryck i slutet av halvleken och har ett bortdömt mål av Erik Jonsson. Vad händer?

-Erik rundar in från kanten och sprätter in den. Bollen kommer åter ut på isen. En blåser för mål, men den andra menar tydligen att bollen tagit i burgaveln….

I inledningen av andra halvlek är det press från hemmalaget, som både reducerar och kvitterar efter fasta situationer. Beskriv varför vi återtar kommandot och avgör med ytterligare två strutar av Martin.

-Dom börjar även andra halvan riktigt bra med ett frejdigt anfallsspel, men vi gör som vi sagt innan match. Dom får ändå utdelning efter att Henrik räddat Jockes straff högt i målet, men ingen hjälper till att rensa bort returen. En stund senare får Jocke fullträff på ett frislag. Martin ger oss åter ledningen när han skjuter en straff mellan benen på deras målvakt, efter att Stefan blivit upphakad. Martin sätter sedan sitt fjärde mål efter en suverän soloprestation och inspel från Nygren.

Vill ledningen ge extra plus till några spelare?

-Efter en sån här kamp är det naturligtvis laginsatsen som räknas högst. Alla tröjor är blöta av svett och det är krampkänningar både här och där. Vi släpper inte till ett enda spelmål, trots att Vänersborg anfaller från alla håll. Martins fyra mål, Jonas mod att utmana och Henriks fantastiska målvaktsarbete måste naturligtvis ändå framhållas lite extra just i kväll. Det här ger energi och bränsle till den flammande elden i vårt lagbygge!

Hemsidan tackar Jens och hela laget för en imponerande insats och önskar en härlig hemresa från Vänersborg med två svettiga bortapoäng nedpackade i trunken!

Stefan Blomquist

Arkivfoto: Ingemar Persson

Publicerades den 12 november 2014 23:09
Hans Ivarsson    


Huvudpartners