Match mot Hammarby IF

Rehnvall matchhjälte på Zinken

Publicerades den 15 december 2017 22:20

David Hansen

Nattsvart onsdag i Lidköping, turbulens med avhopp från tränare och serieledarna på bortaplan. Hela Bandysverige hade nog räknat med en enkel seger för hemmalaget Hammarby ikväll. Men Broberg visade styrka och hade kanske seriens hetaste målvakt mellan stolparna, så lyckades inte hemmalaget få mer än 1-1. Och Broberg har studsat tillbaka efter debaclet i Lidköping.

Det syntes tidigt i matchen att dagens Broberg var betydligt bättre än det Broberg vi såg i den andra halvleken i Lidköping. Ett ”gurt lag” som hade ett bra fokus och direkt tog hand om kommandot i spelet. Hammarby var på intet sätt ofarliga, men Broberg stod för en strong insats inledningsvis och visade att hemmalaget skulle få kämpa om det skulle bli några poäng ikväll.

Ledningsmålet i matchen togs också av gästerna från Söderhamn. Jonas Engström var sist på bollen, efter en situation som hemmalaget ville få till hög klubba. Jag överlåter till läsaren att kika in bilderna på bandyplay för bedömning, men domaren valde att döma mål och alltså ledning för bortalaget. En ledning som stod sig till halvtidsvilan.

Hammarby kom till dagens match med åtta raka segrar, men alla trender brukar ju brytas förr eller senare. Dock fanns det i den andra halvleken tendenser till att Södermalmslaget skulle kunna slå Söderhamnslaget, men en nyckelperson att förhindra detta var målvakten Henrik Rehnvall. Efter dagens nyhet om att Rehnvall förlängt sitt kontrakt med Broberg säsongen ut, firade samme målvakt med en fenomenal andra halvlek. Rehnvall som kanske är i sitt livs form för tillfället?

”Henke” fick dock abdikera något genom Hammarbys kvittering i den andra halvlekens inledning. Men vid två situationer från Christoffer Fagerström visade Rehnvall klass. Först en straffräddning och i matchens absoluta slutskede en frilägesräddning. Bandy handlar givetvis om ett lagspel, och det visade Broberg idag. Men individuella prestationer är alltid välkommet, och kvällens insats av målvakten Rehnvall var just en sådan.

Dagens summering får bli att ”Gurt” studsade tillbaka ikväll och bekräftade att onsdagens insats var en tillfällighet. Ikväll kände vi igen vårt älskade lag igen, och det känns som källaren som nåddes i onsdags är passerad. Nu pekar alla formkurvor uppåt, och Söderhamnspubliken kan med tillförsikt se fram emot söndagen i Helsingshus Arena för returmötet. Det blir ingen lätt match, men en sak är i alla fall given. Hammarby kommer att få kämpa hårt för att få med sig några poäng från Söderhamn!