Match mot Hammarby IF

Broberg är klara för slutspel efter trygg 7-2 seger mot Hammarby

Publicerades den 12 februari 2017 19:10

Broberg Bandy

Broberg är klara för kvartsfinal efter en solklar seger i dagens match mot Hammarby IF, och ikväll spelade Broberg enligt föreningens devis – med glädje, fart & hjärta!

Farhågorna om att man skulle stå och nervöst spana på anslagstavlan efter resultatet mellan Vetlanda och Kalix kom snabbt på skam. Efter 10 minuter av den första halvleken hade Broberg avgjort matchen och ledde med 3-0, och Hammarby kom aldrig in i matchen på allvar igen efter detta.

Hammarbyförsvaret har nog haft bättre dagar och saknaden av Pizzone Elfving – som blev utsedd till VM´s bäste försvarare – var nog större än väntat.

Den första halvtimmen levererade Broberg bandygodis för en inbiten bandyälskare – perfekt försvarsspel och effektivt anfallsspel där man spelade med hög fart och det syntes verkligen att man hade bestämt sig för att säkra kvartsfinalplatsen redan ikväll. Broberg fick också en drömstart när Filip Skoglund tryckte in bollen i mål redan i den tredje minuten på ett inspel från Vadim Arkhipkin. 2-0 och 3-0 kom sedan i minut åtta och tio och var nästan identiska; Adam Wijk friställde först Stefan Larsson med ett väldigt fint lyft som helt fri rullade in 2-0. Vid 3-0 serverade han Martin Söderberg en lika fin macka och även han kom helt ren med Hammarbykeepern och satte enkelt Brobergs tredje mål.

Hammarby tog en timeout efter det målet men någon förändring av matchbilden fick man inte till utan Broberg gick till pausvilan med 3-0 och om jag inte missat något så lyckades Bajen bara få till ett skott på mål i samband med en hörna.

I andra halvlek fortsatte Broberg med målproduktionen,där Dammbro sprätte upp 4-0 i nättaket bakom Hedberg i Hammarbymålet. Efter det drog Larsson in 5-0 på ett fint skott i vänsterläge. 6-0-målet kom till efter att Söderberg kom åkande från vänstersida in mot mittplan och avlossar ett hårt skott som satt där det skulle. Tack vare ett väldigt bra försvarsspel av Broberg över hela banan så körde Hammarby fast dom gånger man försökte anfalla.

Sista 20 minuterna gick matchen ned i tempo och Hammarby tilläts göra 2 mål och Martin Söderberg avslutade kvällen med att dundra in 7-2 på straff.

Sammanfattningsvis; en imponerande seger av Broberg som aldrig var hotade och visade prov på ett fartfyllt anfallsspel, effektiva avslut samt ett riktigt bra försvarsarbete. Det kan bli ett roligt slutspel för Brobergs del!

Se höjdpunkter från segermatchen här på BANDYPLAY så länge!