Uddamålsseger i TrollhättanBroberg vinner alltså kvällens Elitseriepremiär med siffrorna 3-2 mot Gripen/Trollhättan på bortais. En match som beskrivs som tillknäppt och där båda lagen satsade mycket på sitt försvar.
– Det är två bra defensiva lag. Gripen är täta bakåt, och gör det bra tycker jag, säger Brobergs målvakt Dennis Wasberg från bussen på väg hem mot Söderhamn.

Trots siffrorna 3-2, så tycker Wasberg att Broberg gör en stabil match och har bra kontroll på tillställningarna. Däremot menar han att uddamålsledning i bandy inte är några säkra marginaler och att vad som helst kan hända.
– Vi har väl mer chanser än Gripen matchen igenom. Men det står 2-1 till oss, och jag räddar en straff i 84:e minuten…  Vi gör 3-1 och trodde väl att det var klart, men då gör de 3-2 direkt efter. Och de har några chanser i slutet att kvittera också, säger Wasberg.

Som så många gånger förr i matchartiklar så här års, så nämns att Broberg har för få timmar på stor plan, något som förhoppningsvis en bandyhall nästkommande säsong ska kunna ändra på.
– Det märks att vi behöver fler träningar på stor plan. Men jag tycker ändå att vår seger är rättvis sett över 90 minuter.

Gripens spelsätt verkar ha handlat en stor del om att vara täta i defensiven, dra ner tempo och spela på lyft. Men Broberg lyckades alltså reda ut detta, och målen fördelades på tre olika målskyttar.
– Det är roligt att både Söderberg, Engström och Öhrlund får göra mål, avslutar Wasberg.

Publicerades den 28 oktober 2016 22:39
David Hansen    


Huvudpartners