Match mot Gripen/Trollhättan

Tappad poäng i slutet

Publicerades den 7 november 2023 21:00

David Hansen

En tappad poäng i Trollhättan. Det måste ändå bli kvällens slutsats efter en målmässigt jämn match som slutade 3-3 efter 2-2 i paus. Broberg hade kommandot både i målprotokollet och spelet, men trots det endast en poäng.

Några bandydelikatesser fick vi se i inledningen. Först Martin Söderberg som satte ledningsmålet på volley och sedan Johan Esplunds kvittering efter bra bollkontroll. Sedan blir hörnor temat, en hörnretur till 1-2 och kvittering 2-2 på hörna. En första halvlek där lagen var relativt jämna, med viss fördel Broberg ändå.

Den andra halvleken var riktigt stark från Brobergs sida. Laget var bättre än Gripen på det mesta och förde spelet fullt ut. Broberg radade upp chanser och hörnor, men effektiviteten i avsluten hade ibland mer att önska samtidigt som marginalerna var emot “Gurt”. Men Söderhamnarna gav på intet sätt upp utan krigade på starkt för att punktera matchen. Ställningen 2-3 såg ut att stå sig, eller kanske bli 2-4 efter ett kanonläge i slutet. Men ett mål på tilläggstid gjorde att Gripen räddade en pinne och det var helt uppenbart att Gripen vann en poäng och Broberg förlorade en.

Broberg ska trots allt ha beröm för dagens match till stora delar. Laget visade en inställning till uppgiften och den andra halvleken var väldigt bra spelmässigt. Även om Broberg kanske ska avgöra matchen, så måste man ändå kunna berömma spelet som de uppvisar. Sedan är det såklart surt att det inte blir de två poäng som förtjänades. Det blev i vart fall poäng (Gripen borta är ingen lätt match) och många bra saker att ta med sig, framför allt från den andra halvleken.

Ny match på fredag, borta mot Sirius. Ett Sirius som inlett säsongen svagt, men för den skull inget lag man kan ställa ut skridskorna emot.