Match mot Frillesås

Broberg håvade hem tunga poäng

Publicerades den 18 december 2023 21:28

Anders Jansson    Ingemar Persson

Det blev en blytung, bokstavligt talat, seger på Sjöaremossen när Broberg rann ifrån till 4-0 efter 0-0 i halvtid. Det finns inte särskilt mycket att analysera efter matchen som avgjordes under ett ihållande regn som omöjliggjorde all form av konstruktivt spel.

Broberg gav sig imorse söderut på en miniturné där man alltså startade med att stanna till på Sjöaremossen. Med på bussen fanns inte sjuke Philip Flodstam vilket gjorde att lånet från Skutskär Alexander Sundström, fick göra sin debut. Sjöaremossen bjöd på absolut sämsta tänkbara förutsättningar. Ösregn och lite för många plusgrader. Detta gjorde att ordnat spel var extremt sällsynt. Det dröjde bara ett par minuter innan isen var helt ospelbar. Bollen fastnade upprepade gånger i vattnet och spelarna hade problem att till och med bara rensa bort bollen långa stunder. Efter 30 minuter blåste domare Liljegren av för paus. 3×30 var tanken men detta verkade han missat att ha informerat spelare och ledare om som var oförstående. Efter lite sammanträde beslutade man sig istället för att spela vidare enligt spelarnas önskemål. 0-0 i paus, men där båda lagen hade lyckats vaska fram några farligheter.

Andra halvlek bjöd precis samma väder och precis samma avsaknad av ordnat spel. Efter ungefär kvarten av halvleken fick Broberg dock till en drömminut. Först höll Martin Söderbergs sig framme och petade in en hörnretur och direkt på avslaget rullade Frillesås hem bollen i eget försvar där  Jonas Engström höll sig framme och snodde bollen från hemmaspelaren. Bollen fastnade förstås i vattnet och ställde till det för hemmalaget. Engström ryckte fram, avslutade och tog sin egen retur och rullade in 2-0. I den 67:e minuten fyllde även Karl Tagesson på med 3-0 och Broberg hade på sex minuter mer eller mindre avgjort matchen. Jesper Öhrlund bökade till sist också in 4-0 efter en hörnsituation. Det resultatet stod sig och Max Bergström fick således hålla nollan, efter en bra insats. Han tog det han fick mot sig och får nog sägas vara matchen bästa spelare. Då ska det också sägas att det inte är helt lätt att bedöma utespelarna efter en sån här match.

Det är självklart svåranalyserat överhuvudtaget. Kollektivt gjorde man en mycket stark insats när det gäller arbetsinsatsen, som också är det enda som egentligen går att bedöma. Man vann mycket andrabollar och närkamper och hade kyla när lägena dök upp i den andra halvleken. Vad som är mer oroväckande är att Martin Söderberg linkade av i slutet meden fotskada efter en situation där foten bara vek sig och det såg ärligt talat inte särskilt bra ut. Martin fick under kvällen uppsöka sjukhus för röntgen så vi får återkomma till vad den visade.

Broberg stannar nu kvar nere i Göteborg och tar sig sedan till Vetlanda på onsdag för nästa mycket viktiga match.