Första segern bärgadFredagskvällen innebar en chans till revansch för den mindre positiva insatsen i derbyt mot Edsbyn, och visa att Broberg ska vara och strida om slutspelsplatserna framåt vårkanten. För motståndet stod Vetlanda som hittills har spelat ihop en poäng. Broberg saknade Robin Redin och Marcus Enberg, bägge skadade, i Robins fall så ersatte Joakim Jonsson som därmed gjorde säsongsdebut.

Matchen inleds med att bortalaget tar ledningen redan i den andra minuten, genom Joakim Andersson framspelad av Johan Löfstedt. Broberg låter sig inte nedslås av den negativa starten i matchen och efter fem minuters spel, så görs Rolf Larsson ner i straffområdet, med domarsignal som följd. Straffen tog Rolf själv hand om och kvitteringen var ett faktum.

Broberg fortsatte att skapa möjligheter, den främsta hade Joel Edling som satte bollen i ramen. Efter knappa tjugo minuter så tog Broberg en välförtjänt ledning, då Jonas Nygren hittade rätt på en hörna, inslagen av Joel Edling.

Med knappa halvtimmen spelad så kom överraskande en kvittering för Vetlanda, detta i ett läge där inte mycket talade för något annat än en klar hemmaseger. Kvitteringen gjorde att viss tveksamhet och osäkerhet började synas i spelet. Och resten av halvleken blev lite av ett ställningskrig och bortsett från ett antal hörnor så skapades inte många möjligheter för lagen.

Sett till senaste matchen så har vi fått oss till livs ett betydligt bättre spel än vad som var fallet i Edsbyn. Passningsspelet fungerade betydligt bättre, även om det fanns en del skönhetsfläckar i försvarsspelet. Total måste insatsen ses som klart godkänd.

Broberg fortsatte att vara det spelförande laget och efter knappt tio minuter spel, så återtar Broberg ledningen, då Rolf Larsson, lite av dagens lirare, fint framspelad av Jesper Öhrlund. Tio minuter senare kommer nästa mål, den här gången är det Robert Dammbro som hittade rätt på en retur.

Med knappt tjugo minuter kvar av matchen som kom Vetlanda lite närmare, då laget tilldömdes ett straffslag som säkert slogs i nät av Andreas Lysell. Brobergs svar kom nästan omgående, då Rolf Larsson elegant frispelade Jonas Engström, där Jonas inte hade några problem att sätta bollen i nät.

Rolf Larsson gjorde sedan Brobergs sjätte mål för aftonen, då han med fem minuter kvar att spela, framspelad av Robert Dammbro. Matchens sista mål, innebar sedan att våra gäster lyckades krypa lite närmare i målprotokollet.

En stabil insats av de gula krigarna, där det fanns lite frågetecken av försvarslinjens insatser. På mitten fanns sedan de mest framträdande spelarna, där i första  hand Rolf Larsson måste framhöjas, tre mål och  en assist, inte illa. Robert Dammbro gjorde i vanlig ordning en mycket stark insats. Framåt så skapade hemmalag en hel del möjligheter.

Nu får vi suga på den här karamellen en stund innan fokus blir på onsdag, då Västerås står på agendan.

 

 

 

Publicerades den 9 november 2013 00:40
Lennart Jansson    


Huvudpartners