Förlust i serieepilogen

Publicerades den 11 februari 2015 00:17

Lennart Jansson

FÖRLUST I ELITSERIEEPILOGEN

Tisdagen den tionde februari var det dags att göra bokslut för säsongens elitserie, detta i en match mot Hammarby och som för Brobergs del saknade den mesta nerven, slutspelet var redan klart samtidigt som möjligheten var borta för en plats bland de fyra första.

De yttre förutsättningarna var något vårliga, ett antal plusgrader och en visst besvärande vind dock utan nederbörd. Broberg kom till spel utan Stefan Larsson och Robin Redin samt att det skedde ett byte på målvaktsposten, då Henrik Rehnvall fick möjligheten. In i laget kom även Sebastian Lönn, i jämförelse med den senaste matchen.

Innan det blev dags för dagens domare Jonas Kandell att blåsa till spel, så passade Broberg att ta farväl av legenden Roland Strandlund, vilken hedrades med en tyst minut, ett mycket värdigt avslut för en man som verkligen levde för Broberg under, nästan hela sin karriär och som lämnar ett stort tomrum efter sig.

När väl matchen startade så var det två ganska försiktiga lag som visade sig på isen, även om hemmalaget var något piggare och hade ett visst grepp om den första kvarten i alla fall. Kvällens första mål föll efter fem minuters spel, då Vadim Arhipkin kunde ge hemmalaget en ganska välförtjänt ledning fint framspelad av Martin Söderberg.

Ledningen höll sedan Broberg till den femtonde minuten, då Hammarby, inte helt motiverat kunde kvittera, målskytt var Ulf Einarsson. Målet gav Hammarby luft under vingarna och knappt fem minuter senare kunde även bortalaget ta ledningen, detta efter ett mindre lyckat ingripande av hemmaförsvaret.

Ett par minuter senare fick även Hammarby ett ypperligt läge att utöka ledningen, då laget tilldömdes ett straffslag, efter att Ilari Moisala varit lite väl brysk i försvarsarbetet. Fram glider Stefan Erixon men Henrik Rehnvall gör en ypperlig parad och han kunde även förhindra Hammarby att förvalta returen.

Matchen närmade sig halvtimmen när sedan Hammarby kunde utöka ledningen, då Adam Gilljam kunde tråckla sig igenom hemmaförsvaret och plötsligt var Hammarby i ledningen med två måls marginal. Så här långt in i matchen så hade Hammarby tagit över det mesta som hände på plan utan att några större chanser framför Henrik Rehnvall.

Efter halvtimmen så spelade Adam Wijk elegant fram Jesper Öhrlund i centralt läge och en bit utanför straffområdet chansar Jesper med ett distansskott. Ett skott som gästernas målvakt inte förmådde hålla utan bollen gick i en båge förbi målvakten in i nät. Det målet gav hemmalaget en möjlighet att komma tillbaka i tillställningen.  Dock hände det inger mer under den första halvleken målmässigt, utan pausfikat kan intagas med underläge med 2-3.

Broberg inledde ganska bra, utan att skapa några heta möjligheter framför gästernas målvakt.  Spelmässigt hade Broberg hängt med på ett bra sätt. Henrik Rehnvall som vanligt säker i målet. Försvaret fungerade överlag på ett bra sätt och på mitten fanns de främsta för vår del, såväl Vadim Arhipkin och Rolf Larsson. Vår anfallslinje arbetade på ett bra sätt, men hade svårt att skapa några heta chanser.

Andra halvleken inleddes även den ganska avvaktande, men efter drygt tio minuters spel kunde Martin Söderberg ordna med kvitteringen på en målvaktsretur. Det gav hemmalaget förnyade krafter och Broberg hade en ganska positiv period.

Knappt tio minuter senare kunde Hammarby återta ledningen, då Kalle Spjuth är siste man på bollen. Ett Broberg, utan något att spela för, kunde nu inte uppbåda krafter för att komma tillbaka ännu en gång. Med en kvart kvar att spela kunde Adam Gilljam utöka ledningen, då Hammarby tilldömdes ytterligare ett straffslag, då en liggande Simon Blomkvist fått bollen på sig.

I matchens slutsked kunde Hammarby utöka ledningen ytterligare då Jesper Jonsson satte dem sista spiken i Brobergs kista. Broberg gjorde på det hela taget en godkänd match. Speciellt Henrik Rehnvall i målet bör framhållas. Av utespelarna måste Vadim Arhipkine noteras för en stark insats tillsammans med Roolf Larsson på mitten. Martin Söderberg fortsätter att producera mål och Jesper Öhrlund kunde även han se tillbaka på en stark insasts, ett mål och en stenhård boll i överliggaren.

Kvällens clou kom efter matchen, då det blev dags att tilldelas motståndare i slutspelet. Seriesegrande Sandviken valde först att Hammarby skulle finnas i samma grupp, därefter valde Sandviken kartsfinalsmotstånd och redan här valdes Broberg, inte på något sätt oväntat. En oerhört svår men samtidigt inspirerande uppgift.