Match mot Edsbyns IF

Förlust i första träningsmatchen

Publicerades den 23 augusti 2013 12:09

Broberg Bandy    

Första matchen och strömmingsleken samma helg, det var inget som skedde på Dallas tid. Men i och med hallarnas intåg i Bandysverige är detta ett faktum, och vissa klubbar har betydligt bättre förutsättningar än andra när det gäller träning på försäsongen. Till de klubbarna hör Edsbyn. Laget hade två träningsmatcher samt ett 15-tal pass på stor is inför dagens drabbning. Mot dessa ställs Broberg. Laget som, med start i måndags, haft tre ispass på rinken i Ljusne. Och inte beträtt en isbelagd bandyplan sen tredje kvartsfinalen i våras. Detta för att ge er förutsättningarna inför matchen…

Broberg kom idag till spel utan tre viktiga spelare. Simon Folkesson, Robin Redin och Ilari Moisala. Prognosen för dessa är att Simon eventuellt kan vara med på onsdag mot Rodina Kirov. De övriga två blir med största sannolikhet borta i en månad.

Till själva matchen… En relativt jämn tillställning inledningsvis där båda lagen hade bra chanser. Skillnaden var att hemmalaget var betydligt effektivare i avsluten, och tog också ledningen. Dessutom fungerade Edsbyns passningsspel klart bättre. Byn ökade sedan på till 4-0 innan Broberg, genom återvändaren Jonas Engström,
fick första noteringen i målprotokollet. Chanser till fler nätkänningar saknades visserligen inte för Gurt men effektiviteten var inte speciellt bra. Sen kan man väl inte påstå att kustgängets passningsspel var direkt bra heller. Byn fick mycket till skänks och gick ifrån till 6-1 innan en skiftning i matchbilden syntes.

Direkt efter 6-1-mål tilldöms hemmalaget ett straffslag. Ett straffslag som målvakten Dennis Wasberg klistrar. En kanske psykologiskt viktig räddning, för de kommande tio minuterna skulle visa ett helt annat Broberg än tidigare. Spelmässigt är det Broberg som för matchen och Söderhamnslaget ska få göra två mål. Jonas Engström och Stefan Larsson målskyttar.

Men de sista 20 minuterna var det återigen Edsbyn som var det bättre laget. Och man gick ifrån till 9-3, utan att förta sig nämnvärt. Även om siffrorna blev stora till slut, så fanns en del ljusglimter i den första träningsmatchen. Men lika givet var att Edsbyn var klart bättre och vann fullt rättvist.

Svenne Olsson, din syn på matchen?
– Som det ska vara, med tanke på förutsättningarna. Edsbyn ska vara bättre än oss nu, och det var dom.

Något särskilt som fastnade på näthinnan?

– Vi gör för många felpassningar idag. Men Edsbyn är bra, de spelar en större och bättre bandy. Chansmässigt tyckte jag det var jämnt i början, och vi kunde ha lett matchen.

Syftet med denna tidiga träningsmatch, med tanke på att ni inte tränat på stor plan ännu?
– Vi ville få en match, eftersom vi bara hade rinkpass. En genomkörare, att få känna på lite, menar Svenne som inte är stressad eller orolig. Laget kommer att jobba på i lugn och ro fram till Champions Cup.

Huvudpartners

Samarbeten