Match mot IK Sirius

Ett bortaspöke bortjagat

Publicerades den 31 oktober 2014 08:48

Lennart Jansson    Ingemar Persson

Sirius borta har kommit att bli något av en skräckmotståndare för Broberg och förra segern daterade sig till säsongen 2007/2008 då Broberg vände hem med 5-1 i ryggen. Broberg kom till Uppsala och Studeneternas med samma uppställning som i förlustmatchen mot Bollnäs, Robin Redin och Joakim Jonsson saknades och Dennis Wasberg fortsatte mellan stolparna.

Matchens första minuter innebar ett visst bollövertag för hemmalaget utan att några farligheter skapades. Efter drygt tio minuter noterades dagens första rejäla chans då Jonas Engström avslutar ett anfall med en hörna som följd. På hörnan skapas det viss kalabalik i hemmalaget och Broberg för ett flertal avslut där bollen snurrar kring mållinjen. Några minuter senare är det dags för Dennis Wasberg att träda in i handlingen på allvar med en elegant parad på skott från Jenefeldt.

Matchens första mål kom sedan efter en kvarts spel, det är Jesper Öhrlund som är sist på bollen i en tilltrasslad situation framför hemmalagets målvakt, framspelad av Rolf Larsson. Broberg hade nu ett klart grepp om handlingen och laget fortsatte att skapa chanser framför Kyllönen i målet, i första hand i form av en mängd hörnor, men skärpan i dessa var inte den bästa denna afton, utan avsluten stannade i försvarsmuren.

Efter drygt tjugo minuter var vi färdiga att notera 0-2, då Jonas Engström får till ett avslut från ett par meters håll, men lyftningen går dessvärre över. Minuten senare är det dags för kvällens första utvisning, då hemmalaget drabbas av 10 minuter.

Bortsett från de första minuterna har Broberg haft ett gott grepp över spelet och även skapat en hel del möjligheter och det enda som Svenne kan vara missnöjd med så här långt är effektiviteten. Så mycket mer skapades inte under den resterande tiden av den första halvleken, bortsett från att Jonas Nygren fick behandling för en smäll, utan ställningen i paus var 0-1.

Den andra halvleken inleddes med att Sirius försökte flytta fram sina positioner men Brobergs försvarsspel fungerade mycket bra denna kväll och kunde avstyra de allra flesta anfallsförsöken. Under pausen hade man tydligen fått ordning på Nygrens skada, för han fanns åter med då den andra akten inleddes.

I halvlekens femte minut drabbas Broberg av kvällens första utvisning, då Ilari Moisala, resen i försvaret får vila i 10 miunter. Det numerära överläget för hemmalaget varade inte så länge förrän även en hemmaspelare fick uppsöka botbänken.

Efter tio minuters spel av den andra halvleken så får Broberg ett ypperligt tillfälle att utöka ledningen, då Robert Dammbro blir totalt frispelad, men lyckas inte överlista hemmamålvakten. Efter timmen spelad så tilldöms Broberg ett straffslag. Straffen satte Martin Söderberg säkert i mål bakom en chanslös målvakt.

Det blev inledningen på en ganska intensiv period i matchen, då först Sirius kan reducera ett par minuter senare genom Ilja Grachev. Sedan hinner det gå ytterligare ett par minuter innan Jonas Engström kan ge Broberg lite marginal igen, då han nästan på avslag tar vara på en perfekt lyftning från Adam Wijk. Efter Brobergs tredje mål så sjönk tempot tillbaka en aning och den mesta energin verkade rinna av hemmalaget.

Thony Lindqvist begärde sedan time-out för en sista kraftansträngning. Med knappt tio minuter kvar av matchen tänds ett hopp för hemmalaget, då Adam Rudell kan slå in en retur från Dennis. Även denna gång kommer Brobergs replik tämligen omgående, det är Vadim Arhipkin och Rolf Larsson som kommer i en kontring, där Rolf får äran av att stänga matchen och Broberg kan räkna in säsongens första poäng.

Totalt var det en väl genomförd lagmatch, där Vadim gjorde ett mycket gott dagsverke, inte minst i defensiven. Robban jobbade och slet på ett bra  sätt, även om avsluten inte fungerade. Adam Wijk visade prov på ett härligt spelsinne och som vanligt fungerade samspelet i de bakre linjerna mycket bra, med Ilari och Magnus Fryklund som de framträdande, men Simon Blomqvist ska ha beröm för en väl genomförd match.