Match mot Sandvikens AIK

Enkel seger för SAIK

Publicerades den 28 januari 2015 23:01

David Hansen

Elitserien startade under onsdagskvällen om efter ett kortare uppehåll. För Brobergs del var det på tuffast tänkbara sätt. Serieledarna Sandviken i deras hemmaborg är kanske säsongens på förhand svåraste match? Och svårt skulle det bli, ja inte ens den mest inbitne Brobergssupporten kan påstå att Söderhamnslaget var nära poäng idag. Hemmalaget vann med hela 9-2, i en match som Broberg nog redan lagt till handlingarna…

Broberg kom idag till spel utan Robert Dammbro, som hade en mindre känning av skada. Matchen inleddes någorlunda jämnt. Lite chanser åt båda hållen, och Broberg fokuserade på att hålla boll och avvakta. Dessvärre spelade ”Gurt” med för små marginaler i passningsspelet, och kunde bjuda hemmalaget på farliga chanser.

När dryga kvarten var spelad tog så Sandviken ledningen. Linus Forslund kom fri med målvakten Henrik Rehnvall och kunde enkelt sätta ledningsmålet. Dryga tio minuter senare ökade SAIK på till 2-0, efter ett elegant lyft från Dennis Henriksen till Erik Pettersson som helt fri utökar ledningen.

Reduceringen till 2-1 kom genom Jonas Nygren på en hörnvariant. Men glädjen blev kortvarig när hemmalaget utökade ledningen till både 3-1 och 4-1. Den ställningen blev också halvtidssiffrorna.

Broberg skulle nu behöva en energiboost och prata sig samman för att kunna rubba Sandviken i den andra halvleken. Men någon energiboost blev det inte, snarare tvärtom… Laget försökte visserligen något, men när både femman och sexan gick emot laget och halvtimmen återstod, så är det väl synd att säga att spelarna hade blodsmak i munnen…

Sandviken kunde enkelt gå ifrån till en mycket komfortabel seger. Det mesta gick hemmalagets väg i den andra halvleken, och gästerna gjorde inte alltför mycket för att försöka stoppa det. Slutresultatet skrevs till 9-2, efter att Jesper Öhrlund tröstmålat dryga fem minuter från slutet.

Svenne Olsson var efter matchen långt ifrån nöjd med lagets insats. Han menar att Broberg idag bjöd Sandviken för mycket genom att göra enkla misstag.
– Sandviken är bra. Jag tror de är nöjda med sin insats idag. Vi vet vad vi ska göra, men vi gör det inte. Vi bjuder dem på alldeles för många omställningar, menar tränare Olsson.

Brobergstränaren menar att laget försatte sig i många svåra lägen, något man inte kan om man vill rubba Sandviken.
– Sandviken är för bra för att vi ska ha råd att bjuda på det här… Sen är väl två självmål synonymt med dagens insats, vi ger bort för mycket, suckar Svenne.

Nu laddar Broberg om för säsongens kanske häftigaste hemmamatch, mot Bollnäs på fredag. Räkna med ett betydligt hungrigare Broberg då!!