Lennart Jansson

EN TUNG VUNNEN PINNE

Den sista elitseriematchen, innan det är dags för Kalle Anka och Karl-Bertil Jonsson, spelades för Brobergs del väntade ett Hammarby som verkligen hade kommit igång efter en något trög inledning. Detta medan Broberg kom till match med några smärre missräkningar från de senaste tillställningarna.

Broberg kom till spel utan skadade Dennis Wasberg, dessutom så vilade Jesper Öhrlund. Frånvaron av Dennis gjorde att unge Viktor Ersmar fick göra elitseriedebut som femtonåring, den yngste sedan Jonas Nygren gjorde entré.

När väl dagens domare, Jacob Hallqvist, blåste till spel så var det två tämligen försiktiga lag som uppträdde under inledningen. Broberg försökte med några lyft mot anfallslinjen, men några direkta farligheter skapades egentligen aldrig.

Kvällens första mål dröjde till dryga halvtimmen spelad, då Markus Kumpuoja tar vara på ett missförstånd i Brobergs försvarslinje och kan frispela Adam Gilljam som överlistar Henrik Rehnvall i målet och ger därmed hemmalaget ledningen. Ett par minuter senare upprepar det hela sig, så tillvida att Hammarby kan ta vara på ett mindre lyckat ingripande av Brobergsförsvaret och Jesper Jonsson kan utöka ledningen till 2-0.

Målmässigt hände inte något mer under den första halvleken, även om chanser fanns för bägge lagen, men sett ur Brobergs perspektiv, så var inte effektiviteten den bästa när mjöligheterna dök upp, utan det blev en hel del tveksamheter i avslutningarna. Spelmässigt kan dock laget vara relativt nöjd med insatsen under den första halvleken, bortsett från ett par olyckliga minuter efter dryga halvtimmen. Henrik Rehnvall har gjort en mycket bra insats så här lång. Adam Wijk har haft en hel del lyft, som sånär har resulterat, Robert Dammbro har i vanlig ordning gjort en stark insats som städgubbe på mitten. Framåt har Martin Söderberg haft de flesta möjligheterna, men utdelningen har uteblivit så här långt.

Inför fortsättningen så hoppades vi på att laget skulle fortsätta med att störa Hammarby och framför allt att laget även skulle få utdelning på de chanser som skapades. Broberg gör också en stark inledning av den andra halvleken och skapar en del halvchanser framåt, men utdelningen låter vänta på sig, i stället kan Hammarby utöka ledningen efter knappt tio minuter då Kalle Spjuth kan överlista en storspelande Henrik Rehnvall i målet och gav Broberg en rejäl uppförsbacke att jobba med.

Ett par minuter senare kom äntligen lite utdelning för Broberg. Rolf Larsson blir fasthållen i centralt läge och Hallqvist signalerar för straff. Fram till punkten glider Martin Söderberg som säkert sätter bollen stenhårt i nät bakom hemmalagets målvakt. Målet gav en hel del energi till Broberg,  samtidigt som en viss osäkerhet började visa sig i hemmalaget.

Knppa kvarten senare kryper Broberg än närmare, detta då  Magnus Fryklund hittar rätt på en hörna som slogs in av Adam Wijk. Adam som även var den som skapade hörnan. Nu tog Broberg över allt mer och hade en mycket positiv period. Drygt fem minuter senare kom även kvitteringen, Adam gör ett av sina många lyft och denna gång blir Jonas Engström frispelad och rundar hemmalagets målvakt. En mäktig vändning av Broberg var nu genomförd, från 3-0 till 3-3 på drygt tjugo minuter. Avslutningen blev sedan en pärs, hemmalaget flyttade fram sina positioner och skapade ett ganska hårt tryck mot Henrik Rehnvall, men med hjälp av skicklighet, tur och utespelarna kunde målet hållas fritt från påhälsning och Broberg kunde räkna in en mycket skön poäng.

Många Brobergare kunde se tillbaka på väl utförda prestationer bäst av de våra var utan tvekan Henrik Rehnvall i målet. Adam Wijk hade en stor del i de chanser som Broberg skapade med sina lyft, även Jonas Nygren på andra kanten hade en tämligen bra afton. På mitten styrde Robert Dammbro occh Vadim Arhipkin det mesta på ett bra sätt och framåt gjorde Martin Söderberg en stark insats och Jonas Engström var även han till sin fördel.