Match mot IFK Vänersborg

En tung förlust

Publicerades den 7 januari 2015 12:06

Lennart Jansson    

En tung förlust

På trettondagen rullade elitserien vidare, för Brobergs del väntade ett besök av Vänersborg hemma på Hällåsen, ett Vänersborg, med våra gamla Johan Koch och Joakim Hedqvist. Ett hemmalag där samtliga fanns tillgängliga för spel och truppen från Kalix fick åter chansen, vilket betydde att Henrik Rehnvall fortsatte mellan stolparna. Hällåsen mötte med en tilltagande vind under dagen inför ett analkande snöväder.

När sedan dagens domare, Keijo Hyvärinen blåste till spel, så var det två stycken avvaktande lag som inledde tillställningen. Så mycket mer än ett par halvchanser noterades inte under den första kvarten. Eftermiddagens första mål kom sedan efter drygt t jugo minuters spel, då gästerna var ofina nog att ta ledningen, efter att ha kontrat på ett frislag för Broberg i offensivt läge. Siste man på bollen var Mikko Lukkarila efter att Christoffer Fagerström låg bakom förarbetet.

Målet gjorde att inititativet i matchen gled över till Vänersborg, utan att de riktigt heta chanserna skapades, men hemmalaget fick allt större problem med det offensiva spelet. Knappt tio minuter senare fick emellertid Broberg utdelning, det var Adam Wijk som arbetade sig framåt och spelade fram Vadim Arhipkin som efter vissa besvär kunde överlista gästernas målvakt och ge Broberg lite andrum.

Mer hände det inte, sett till målen, under den första halvleken, utan lagen gick till vilan med 1-1, ett resultat som speglade matchen ganska så bra. De riktigt heta chanserna var lätträknade och två säkert spelande målvakter bidrog till resultatet. Broberg kom inte upp till den nivå som laget hade visat den senaste tiden och även om försvaret stoppade de flesta anfallsförsök så rann en hel del igenom till Henrik Rehnvall. Framåt hade laget svårt att skapa något tryck, trots spel i ganska kraftig medvind, men av det som skapades så fanns nästan alltid Adam Wijk eller Jonas Nygren med i uppbyggnaden.

Lagom till den andra halvleken så kom även snövädret och tillsammans med den besvärande vinden, så förstördes de flesta intentionerna för organiserat spel under den andra halvleken. Halvlekens första mål kom sedan efter en drygt kvarts spel, då Henrik Rehnvall inte lyckas hållla ett distansskott och Lukkarila håller sig framme och sätter sitt andra mål för matchen.

Knappt tio minuter senare blev Broberg uppförsbacke allt brantare, då gästernas främste, Christoffer Fagerström, kan utöka ledningen mer eller mindre på egen hand. En kvart senare får Broberg en möjlighet att komma in i matchen igen, då domare Hyvärinen signalerar för straffslag. Straffen satte sedan Martin Söderberg säkert i nät bakom en maktlös målvakt.

Frågan var nu om Broberg skulle hinna ifatt under de återstående minuterna av matchen. Ett intensivt lyftande mot gästernas försvarslinje vidtog, och en del chanser skapades även, dock var effektiviteten inte den allra bästa för dagen och med visst besvär kunde Vänersborg åter bärga en seger på Hällåsen denna gång med 2-3.

Spelarkritik var inte det lättaste att ge sig in på, men Henrik Rehnvall skötte sig åter i målet, även om andra målet var lite oturligt. Försvarslinjen var inte lika säker som vi har blivit bortskämda med under säsongen, men den stoppade i alla fall de flesta av gästernas anfallsförsök. Framåt var det mest Martin Söderberg som visade sig och på mitten gjorde Robert Dammbro en klart godkänd insats. Totalt sett var det nu bara för laget att bryta ihop och komma igen inför fortsättningen av elitseriens avslutning, trots förlusten ser det ljust ut för ännu ett slutspel.

Huvudpartners

Samarbeten