En tung förlustEN TUNG FÖRLUST

Fredagskvällens match mot hälsingekollegorna från Bollnäs spelades under ideala förhållanden och inför välfyllda läktare (säsongsrekord med 2473 personer), några grader under nollan och för att vara Hällåsen en obefintlig vind.

Broberg gav uppställningen från matchen i Sandviken möjlighet att revanschera sig, då Robert Dammbro fortfarande tillhörde de skadades skara. Det innebar även att Henrik Rehnvall fick förnyat förtroende mellan stolparna.

När väl kvällens domare, Ulrik Bergman, blåste till spel så inleddes tillställningen mycket avvaktande, där hemmalaget hade ett visst övertag till skeendet på plan, dock utan att några större möjligheter framför gästernas mål noterades. Den första bännande chansen skapade gästerna, där bollen rensades undan på mållinjen av Rolf Larsson innan Henrik Rehnvall kan lägga vantarna på bollen.

Första chansen för hemmalaget skapade, en pigg, Adam Wijk, men han drogs ned i avslutssekvensen, dock utan att domare Bergman reagerade. Några minuter senare var Jonas Engström en hårsmån från att ge hemmalaget ledningen, då han kom ren på en lyra, dock fick Jonas bollen över kortlinjen.

Kvällens första mål föll efter knappa halvtimmen spelad, måhända inte helt speglande matchbilden, Pär Törnberg frestar Henrik Rehnvall med ett distansskott som Henrik parerar men på returen höll sig Oscar Olsson framme och förpassade bollen in i nätmaskorna. Broberg replik kom ett par minuter senare, då Stefan Larsson stod för kvitteringen, framspelad  av Jesper Öhlund.

Målmässigt hände det ine något mer innan den första halvlekens tog slut. En mycket avvaktande tillställning så här långt. Henrik Rehnvall visade verkligen hög klass och våra halvor, Erik Jonsson och Adam Wijk bör ha positiva känslor så här långt. Framåt har laget haft svårt att skapa klara chanser, men spelmässigt en klart godkänd halvlek.

Om nu den första halvleken inleddes avvaktande, så var det ingenting mot vad som inledningen av den andra halvleken erbjöd den stora publiken. Vi fick vänta i knappa tjugo minuter innan nästa mål föll och åter var det gästerna som tog ledningen, denna gång genon Daniel Berlin som prövade med ett skott utifrån som överraskade Henrik Rehnvall i målet.

Drygt fem minuter senare är det dags igen, helt plötsligt befinner sin Tobias Björklund ensam med Henrik och utan större betänkligheter är trean ett faktum. Målet föranleder en protester från hemmalaget, naturligtvis utan framgång hos domaren. Några minuter senare kommer även det fjärde målet för Bollnäs, då Markus Ståhl blev helt frispelad i centralt läge och sprätter bollen förbi en maktlös Henrik Rehnvall. Nu var uppförsbacken gigantisk för Broberg, underläge med tre mål och drygt femton minuter kvar att spela.

Var inte matchen redan avgjord vid 1-3, så var den naturligtvis helt avgjord nu och Broberg saknade energin för att komma tillbaka och samtidigt så  spelade Bollnäs av den återstående tiden utan att prestera allt för mycket i offensiven av naturliga orsaker.

Broberg tvingades inkassera ytterligare en tung förlust efter uppehållet, även om insatsen var bättre än i överkörningen i Sandviken. Henrik Rehnvall gjorde en klart godkänd insats mellan stolparna. Försvarsmässigt hängde Broberg med på ett bra sätt, förutom några olyckliga minuter i den andra halvleken. Rolf Larsson och Vadim hade mycket boll och gjorde det mesta på ett bra sätt och offensivt var det glädjande att arbetsinsatsen var imponerande, även om utdelningen uteblev.

Nu bryter vi ihop och kommer igen, med början mot Villa-Lidköping hemma på Hällåsen då laget får ytterligare en möjlighet att slutgiltigt säkra slutspelsplatsen…

Publicerades den 30 januari 2015 23:52
Lennart Jansson    


Huvudpartners