Match mot Sandvikens AIK

En okey insats

Publicerades den 19 januari 2014 21:04

David Hansen

En av de på förhand tuffaste matcherna, Sandviken borta, stod på dagens agenda för Broberg. En svår, men långt ifrån omöjlig uppgift. Och så sent som förra säsongen gick Söderhamnslaget segrande ur striden på Göransson Arena, så segerreceptet finns nedtecknat. Men tyvärr räckte det inte ända fram till seger då hemmalaget idag gick segrande med 8-5.

Broberg kom idag till spel utan Simon Folkesson (sjuk), Ilari Moisala (sjuk) och Rolf Larsson (långtidsskadad). På den senare kan lämnas positiva besked om att han tränar för en comeback efter uppehållet. I hemmalaget Sandviken fanns även sjukdomar. Linus Forslund avstod, och de båda anfallsstjärnorna Christoffer Edlund och Erik Pettersson spelade med sjukdomskänning. Med andra ord, inga optimala förutsättningar för något av de båda lagen.

Broberg bjöd på ett trevligt spel. Sandviken hade märkbara problem att komma igenom, samtidigt som Brobergs passningsspel fungerade bra. Bortalaget hade bra kontroll på bollen större delen av tiden. Därför var det inte helt orättvist att ställningen var 1-3 efter halvtimmen spelad.

Jonas Nygren var en av de bättre spelarna i den första halvleken, och hade stor del i både det första och tredje målet. Vid båda målen var Jonas Engström sist på bollen. Sandviken reducerade och kvitterade, innan Stefan Larsson gjorde 4-3. Även på det målet hade Jonas Nygren ett finger med i spelet…

Den andra halvleken blev något hetare än den första. Domare Hyvärinen hade inte behövt visa ut någon under första fyrtiofem, i något som stundtals mer liknade en träningsmatch än en elitseriematch.

Tidigt i den andra halvleken kvitterade hemmalaget, men ställningen 4-4 blev kortvarig. Redan en minut efter återtog Broberg ledningen, när Stefan Larsson mer eller mindre på egen hand satte 4-5. Och här slutar tyvärr Brobergsmålen. De sista 40 minuterna i matchen får tillskrivas SAIK.

Hemmalaget kvitterade, tog ledningen och utökade den.  Och ”Gurt” mäktade inte med att komma tillbaka in i matchen. När domaren blåste av matchen hade Sandviken vunnit med 8-5.

Tränare Svenne Olsson var inte allt för besviken efter matchen.
– Vi gör många bra saker idag, framförallt i den första halvleken. Vi får SAIK dit vi vill och gör det vi hade pratat om. De får något billigt mål, och sista 20 minuterna tappade vi i vårt spel.

Svenne vill inte bortförklara förlusten, men tycker ändå att vi ska ha koll på förutsättningarna.
– Vi har haft sjukdomar till och från i veckan. Och när vi har Rolf Larsson långtidsskadad blir vi såklart ännu mera känsliga för sjukdomar.  Sen har vi inte kunnat träna som vi velat på Hällåsen under veckan, p.g.a. sprickor i isen.

– Nu kommer uppehållet väldigt lägligt. Nu får vi tid för träning och att alla blir ordentligt friska. Vi kommer fortsätta träna styrka som vi gjort hela säsongen. Och under uppehållet blir det även någon annan träning än på bandyplanen som Göran Härdin kommer att hålla i, inte helt otänkbart att det handlar om Hällmyra då, avslutar Svenne Olsson (som på tisdag samlar A-landslaget inför VM i Irkutsk).