Match mot Västerås SK

En krigarseger

Publicerades den 16 november 2013 22:36

Lennart Jansson    

Broberg hade att försöka komma tillbaka efter den lite snöpliga matchen i Västerås när elitserien gick nu vidare med en match mot det tippade topplaget Villa/Lidköping hemma på Hällåsen.

Inför matchen så möter Söderhamn och Hällåsen med en varmt och blåsigt väder, så isförhållandena var inte de optimala. Broberg kom till spel utan skadade Robin Redin och för dagen sjuke Joakim Jonsson. Däremot så var Martin Söderberg tillbaka i spel, efter att ha avstått den senaste matchen.

Matchen inleds lite avvaktande och det dröjer till knappa tio minuter innan matchens första målchans noteras. Efter en viss kalabalik på en Villahörna så fastnar bollen i Brobergs försvarsmur och bollen kan till sist rensas bort. Broberg får vänta ytterligare några minuter innan första skottet avlossas, då Jesper Öhrlund prövar lyckan, utan att Säleby behöver ingripa.

Drygt tio minuter senare så har Broberg en boll i målramen efter en hörna av Erik Jonsson, men marginalerna var inte på Brobergs sida. Första halvtimmen har Villa varit det spelförande laget, men Broberg får allt mer att säga till om ju längre matchen går och efter knappa 35 minuter så kommer eftermiddagens första mål, det är Rolf Larsson som blir framspelad av Joel Edling. Redan minuten senare var det dags igen för Säleby att vittja nätet, då Jesper Öhrlund bryter ett uppspel och sätter bollen i nät.

Minuten senare är dags att notera matchens första utvisning, då bortalagets Tim Persson får uppsöka botbänken. Dessvärre så kunde inte Broberg utnyttja det numerära överläget utan i stället så kom en reducering för Villa, genom David Karlsson, framspelad av Daniel Andersson. Detta efter ett slarv i det hittills stabila hemmaförsvaret. Repliken från Broberg kom omedelbart då Magnus Fryklund fick träff från vänsterläge och överlistade Säleby, ett mycket psykologiskt mål. I halvlekens sista minut, så fick Simon Folkesson uppsöka botbänken, som första hemmaspelare.

Totalt sett en mycket väl genomförd halvlek, där bortalaget hade väl så mycket av spelet, men en inspirerad Dennis Wasberg och ett stabilt försvarsspel har stått emot på ett mycket bra sätt. Offensivt så har laget skapat en hel del, åtminstone, halvchanser och utdelningen kom också. Goda insatser noteras av, förutom Dennis, Rolf Larsson, och Robert Dammbro på mitten och framåt har det mesta kretsat kring Jesper Öhrlund även om det är laginsatsen som ska premieras.

Villa tar snabbt hand om taktpinnen i den andra halvleken, samtidigt som Broberg faller allt djupare ner på egen planhalva. Men Dennis och försvaret håller emot med tur och skicklighet. Men knappt tio minuter in i halvleken så hittar Lars Fall fram till Jesper Bryngelsson som överlistar Dennis Wasberg.

Knappt tio minuter senare är det dags för Magnus Fryklund att svalka av sig under tio minuter efter att ha varit brysk mot Bryngelsson. Det numerära underläget utjämnades efter ett par minuter, då Daniel Eriksson även han drog på sig tio minuters utvisning. Med kvarten kvar av ordinarie speltid, så kommer nästa mål, då Jonas Engström hittar rätt efter en del kalabalik och överlistar Säleby.

Några minuter senare så inträffar en otäck händelse, då Robert Dammbro faller efter en attack av Mattias Johansson, utan att det renderar någon utvisning. Robert blir liggande under en tid och blir sedermera avrullad på en bår. Spelet hinner nästan inte starta innan nästa Brobergare ligger utslagen på isen, den här gången är det Jesper Öhrlund som gjordes ned av Patrik Hellman, även denna gång klarade sig bortaspelaren från någon utvisning, lite märkligt.

Den resterande tiden av matchen blev en pärs för hemmalaget, som så hett längtade efter att utöka poängskörden, så därför kom domarens slutsignal som en enorm lättnad, efter 10 minuters stopptid.

En match som hemmalaget skall ha stor eloge för, där laget gjorde en mycket stark insats, där alla skall ha heder för sina insatser. Dennis visade verkligen att han är en målvakt med potential. Försvarsspelet fungerade på ett bra sätt under stora stunder. På mitten fortsatte Robert Dammbro att visa prov på sin betydelse för laget och framåt skall alla tre ha beröm för sina arbetsinsatser. Segern innebar också att Broberg lämnade jumboplatsen i en mycket haltande tabell.

Frågan är om det här är en phyrrys seger, med tanke på skadorna på Dammbro och Öhrlund. De preliminära uppgifterna säger att Robert mår efter omständigheterna ganska väl. Däremot så är Jesper transporterad till sjukhus med en misstänkt hjärnskakning.

 

 

 

Huvudpartners

Samarbeten